Нещодавно я вам розповідав про небезпеку від занадто розумних телевізорів. Схоже, і принтери вирішили від них не відставати. Twitter сколихнула хвиля постів з зображенням роздрукованого тексту «Ваш принтер було захоплено».

Виявилось, що невідомому хакеру під псевдонімом «Stackoverflowin» (переповнення буферу) вдалося роздрукувати такі сторінки на 150 тисячах принтерів по всьому світу.

Цю людину важко назвати зловмисником, адже шкода від його дій була мінімальна і більш того — на сторінці також було надруковано коротку інструкцію, як закрити проблемний порт, через який і відбулося несанкціоноване вторгнення.

Думаю, краще хай надрукують одну сторінку з попередженням, аніж одного разу ти отримаєш посеред ночі роман на 500 сторінок.

IMDB закриває коментарі

Один з найбільший у світі кіносайтів («Кінопоіск здорової людини»), заявив, що незабаром відвідувачі сайту вже не зможуть додавати свої рецензії до фільмів. На такий крок IMDB пішов через велику кількість скарг щодо некоректних висловів, особливо за сексуальною та расовою ознакою.

На думку власників сайту, коментарі вже так не цікавлять користувачів як раніше, вони більше орієнтуються на загальну оцінку фільму.

З одного боку зрозуміло, що з аудиторією у 250 млн користувачів щомісяця релевантність кінооцінок доволі висока, з іншого — якісний коментар може містити більше інформації (або спойлерів) аніж десяток трейлерів.

Бондарчук-молодший мабуть зараз дякує богам, що московський Яндекс не пуститься берега і не дозволить якимось там користувачам виставляти самим оцінки і тим більше — рецензії на фільми.

Uber разом з NASA будує таксі, що літає

Uber відомий нам не тільки як сервіс для замовлення таксі, але й як доволі технологічна компанія, яка працює над сучасними технологіями. 30-річний ветеран NASA Марк Мур приєднався до команди Убера з метою розвитку проекту «VTOL» («Vertical takeoff and landing» або «вертикальний зліт і посадка»).

Задача проекту — розробити пристрої, які б могли злітати з вертолітних площадок на хмарочосах і перевозити пасажирів. Такий собі транспортний дрон із шашечками, який можна буде замовити через мобільний додаток.

Поки в Uber працюють над створенням робочого прототипу літаючого таксі, деякі українські служби не пасуть заднів перестали наймати водіїв на авто без кондиціонеру.

Google закриває Google Now

Найближчим часом Google прибере з магазину додатків свій фірмовий лаунчер, який з невідомих причин був там з серпня 2014 року. Можливо, це пов’язано з розвитком альтернативного продукту — оболонки Pixel Launcher для власної моделі телефонів Google, однак дехто з експертів пов’язує це з неконкурентоспроможністю продукту.

Хай там як не було сучасні версії Android зручні «з коробки». Я завжди заздрив людям, у яких є час перепробувати усі популярні лаунчери, а не користуватись « тим, що дали».

Коменти