Не так давно вийшла 17-та версія Kodi. Це доволі популярна програма для керування музикою, а не просто плеєр, як можна подумати на перший погляд. Кодова назва нового релізу — Krypton.

Що таке Kodi

Kodi було створено як плеєр для фільмів на консолях Xbox, про це вказує й перша назва програми — Xbox Media Center. З 14-ї версії додаток було перейменовано в Kodi, ажде утиліта вже давно працює на інших платформах, включаючи Windows, MacOS, Android та iOS.

Сучасні версії програми дозволяють структурувати всі мультимедійні об’єкти і створити єдину точку доступу для відтворення потокових трансляцій, фільмів, прослуховування звукових файлів, перегляду зображень та інших медіафайлів.

Факти про Kodi

  1. Зручність роботи. Програма готова до роботи вжепісля інсталяції, вона зразу має весь комплект кодеків, додає сумісні об’єкти в інтерфейс після сканування носіїв та автоматично фільтрує їх за різними параметрами.
  2. Це безкоштовно. При цьому в Kodi немає тон реклами.
  3. Однаковий інтерфейс як на десктопних, так і мобільних платформах. Якщо хоча б раз ви користувались програмою, ви будете добре орієнтуватись в його меню на будь-яких пристроях.
  4. Плагіни. Для програми створено безліч додатків, їх різноманіття дійсно вражає.

Недоліки

Головний недолік Kodi — робота тільки в повноекранному режимі. Якщо ви захочете відобразити відео у окремому вікні поверх інших додатків, то зробити це за допомогою програми не вдасться.

Інший мінус — свій алгоритм керування, оптимізований під сенсорні екрани. Не відразу можна зрозуміти: для того, щоб повернутист до попереднього меню, треба клікнути мишею на порожній області інтерфейсу.

Але після десяти хвилин роботи це навіть здається зручним.

Що нового

В 17-му релізі розробники нарешті оптимізували програму під десктопні системи. Раніше деякі кнопки мали дуже малий розмір і це було дуже незручно. Особливо у випадку, коли роздільна здатність монітору була Full HD або вище.

Крім цього, у новій версії було оптимізовано обробку відео, додано підтримку потокових трансляцій, покращено запис відео та оновлено інтерфейс.

Якщо проводити порівняння, то Kodi можна вважати локальним Smart TV для комп’ютерів та мобільних девайсів. Маю надію, що програма не збирає про нас всі дані, як намагаються робити занадто розумні телевізори.

Коменти