Минулого року Apple подав патент на функцію відстеження рухів. Планується, що вона буде використовуватись в розумних годинниках.

Мета доволі проста — зменшення кількості повідомлень у той час, коли власник годиннику знаходиться за кермом. Якщо звичайні мобільні телефони вже давно стали причиною великого відсотка аварій, то про безпеку пристроїв, які знаходяться на зап’ясті водія, годі й говорити.

Принцип роботи

Нова функція буде не просто блокувати вхідні повідомлення, а й відстежувати та пріоритезувати їх. Наприклад, у майбутньому годинник не сповістить про незначну подію на кшталт оновлення стрічки у Facebook, однак якщо вам надійде вхідний дзвінок від контакту з адресної книги,ви його побачите.

Функція буде взаємодіяти з бортовою системою автомобілю. Якщо машина оснащена системою CarPlay, то частково деякі повідомлення будуть показуватися на головному мультимедійному пристрої або відтворюватися через акустичну систему.

Якщо врахувати те, що Apple Watch вже вміють змінювати яскравість екрану та блокувати повідомлення у той час, коли ви знаходитесь у кінотеатрі, здається, що вже найближчим часом ми зможемо побачити подібний функціонал у реальних пристроях.

Помріємо, що було б чудово, якби смартфони також автоматично обмежували тривалість розмови у громадському транспорті і блокували відтворення шансону.

Тоді б ми не чули біографію їх власників під час перебування у маршрутці чи трамваї.

Коменти