Google стабільно публікує адресу цього ресурсу серед списку найпопулярніших сайтів у світі, власники сервісу розміщують провокаційний банер на Тайм-Сквер:

Відвідувачі ресурсу тепер можуть почувати себе більш захищеними — порносайт за замовченням почав використовувати HTTPS-протокол.

Таким чином розробники сайту, ймовірно, відповіли на те, що конгрес США дозволив інтернет-провайдерам продавати історію переглянутих сторінок.

Захищений протокол не позбавить постачальників послуг можливості дізнатися про сам факт відвідування сайту, але він дозволить обмежити витік даних щодо уподобань його відвідувачів.

Віднині провайдер зможе відслідкувати, що відвідувач відкрив одну зі сторінок Порнхабу, але яку саме сторінку — ця інформація буде недоступною. Інший відомий ресурс YouPorn теж пішов за прикладом «старшого брата».

«Наш обов’язок — захистити користувачів та зберегти конфіденційність» — заявив пресі Бред Бернс, віце-президент YouPorn.

На момент написання статті вже понад половини сайтів з порно, які входять в ТОП-100, перейшли до захищеного протоколу. Цікаво, що у той же самий час apple.com та amazon.com теж пропонують з’єднатися за допомогою HTTPS, однак він не є протоколом для передачі даних, встановленим за замовченням.

Ще у Pornhub завжди доволі оригінальна реклама, тож їх конкурентам є чому повчитись.

Технолог за професією, літератор в душі. Любить технологічні речі. Мріє розвинути в Україні мережу безкоштовних заправок для електромобілів.

Коменти