Uber давно полюбив Сан-Франциско — там компанія починала свою діяльність, в цьому місті залишається їх головний офіс, тут Uber запустив пілотний проект з автономними машинами. Відтепер для того щоб перевозити пасажирів за гроші, не потрібно мати власне авто — Uber пропонує взяти машину в оренду.

5 доларів за годину — така ціна за оренду авто.

Не варто конвертувати ціну в гривню і дивуватися високому тарифу. По-перше, тарифи на таксі у США відрізняються від вітчизняних, ціна поїздки у Сан-Франциско зазвичай починається з 65$. По-друге, в суму оренди входить не тільки можливість використовувати авто, а й нелімітований пробіг, страхування, а ще паливо. Так, Uber заплатить вам за бензин або дизель, поки розвозитимете клієнтів.

В реалізації нового сервісу компанії допомагає Getaround. Подібні партнерські згоди були раніше укладені з General Motors та Hertz, однак нова модель короткострокової оренди пропонується вперше в світі.

Більш того, кожен водій може спробувати сервіс безкоштовно — драйверу надається 14-годинний пробний період в межах одної оренди.

Для того, щоб скористатися пропозицією, водій повинен бути затвердженим учасником Uber.

Прогнозується, що сервіс буде популярним серед водіїв, які не хочуть возити пасажирів на власному авто. Цільова аудиторія — водії, які хочуть мати додаткове джерело заробітку — наприклад, під час відпустки.

Технолог за професією, літератор в душі. Любить технологічні речі. Мріє розвинути в Україні мережу безкоштовних заправок для електромобілів.

Коменти