Планую написати невелику серію статей про створення сайту у редакторі WIX.com. Ми співпрацюємо з 2014 року і компанія є спонсором мого блоґу. До того ж, вони розробляють дійсно крутий продукт, написати про який і так треба було б :).

Давайте розкажу докладніше.

Курс

Серія вийде російською мовою, так попросили представники з Wix, а їх думку я поважаю. Інструкції розказуватимуть, як почати з нуля і створити простий безкоштовний сайт у візуальному редакторі, а також наповнити і оптимізувати для пошукових систем. Такий собі набір правил для початківців, яким треба сайт, але поки немає досвіду, щоб його створити.

Складатиметься він з п’яти інструкцій за наступними темами:

  1. Створення сайтів на WiX: з чого почати (ціль, аудиторія, структура тощо);
  2. Робота з конструктором — шлях від початку роботи до публікації;
  3. Де брати матеріал: контент, фото, домен, логотип тощо;
  4. SEO на Wix: ключові слова, заголовки, описи сторінок, Яндекс та Google webmaster;
  5. Маркетинг. Наприклад, збір листів розсилки і відправка листів.

Сервіс має як безкоштовні, так і платні акаунти, але зазвичай всі базові речі можна отримати безкоштовно. Платити знадобиться тільки за додаткові задоволення (як-то більший вибір тепмлейтів, онлайн-магазин чи величезне сховище файлів), про які теж напишу. Тож у вас в руках буде проста інструкція зі створення сайту з нуля.

Питання до читачів

Перед початком роботи я хотів би запитати у тебе, шановний читачу, чи є побажання щодо курсу? Можливо, ти вже мав досвід роботи з онлайновими конструкторами, зокрема, “віксом”? Якщо так, напиши, що вийшло і що — ні.

До речі, минулого року я писав про те, як живеться програмістам у тель-авівському офісі Wix.

Коменти