6 лютого Роскомнагляд вніс сайт Brazzers до списку заборонених в Росії ресурсів. Формальна підстава — рішення Більшоглуцького районного суду Самарськой області. В принципі, нічого страшного, але виглядає доволі смішно.

Причина блокування доволі проста:

«Доступ до вказаної інформації надає негативний вплив на психіку здорової людини, порушує права громадян та впливає на формування дитячої психіки».

Brazzers став третім «великим» порнопорталом після PornHub і YouPorn, який не витримав удару російської «Феміди». Щоправда, останньому вдалось оскаржити рішення про блокування і його було виключено з чорного списку. Однак, схоже, що незабаром він знову складе компанію своїм тематичним друзям – при забороні YouPorn були припущені процесуальні помилки і питання про блокування знову відкрито.

PornHub відреагував на новину пропозицією росіянам отримати безкоштовну 14-денну підписку на преміум. Щоправда, дістати цей заборонений плід можна буде хіба що через проксі чи VPN.

Відомий на ім’я «Лисий з Brazzers» порноактор Джонні Сінс вже попросив своїх російських прихильників підписати петицію на сайті Change.org на підтримку розблокування сайту студії.

Як на мене, то російські новини впливають на психіку жителів цієї країни значно гірше, аніж стосунки кур’єра піци і одинокої домогосподарки.

Коменти

Виталий

Мне интересно как они проводили исследования, придя к такому заключению )))

Назар Токар

Ну, як, довгі роки перевірок і тестів :)