На початку березня завершилась конференція Mobile World Congress 2017 — івент, на якому найбільші виробники електроніки представляють користувачам нові розробки мобільних гаджетів. Давайте подивимось на найцікавіші експонати.

Найбльше на конференції говорили про телефон десятирічної давності в новому форматі — оновлену версію легендарного телефону Nokia 3310. Ми вже писали про сам телефон окремо.

Серед розмаїття смартфонів варто виділити Android-телефон KEYone від BlackBerry, який тепер виступає як ліцензійний продукт китайської фабрики TCL.

Новий смартфон P10 від Huawei

…та потужний флагман LG G6.

До речі, G6 – це перший смартфон від LG з захистом від води. Тогорічний флагман G5 з модульною конструкцією провалився в продажах, тому корейський виробник дуже сподівається, що його теперішня новинка зможе виправити сиутацію.

Були на виставці й футуристичні концепти, наприклад, повністю автономний болід RoboCar.

Багато уваги було приділено рішенням, що базуються на використанні штучного інтелекту. Серед них виділимо концепт нового голосового помічника Alexa від тандему Amazon та Motorola.

Тепер перейдемо до офіційних нагород. Кращим смартфоном серед представлених експонатів був визнаний Sony Xperia XZ Premium. Цікаво, чи змінилась якість мобільних гаджетів від Sony, адже останнім часом юзери часто скаржилися на проблеми з екраном та інші недоліки?

Найкращим телефоном минулого року визнано Samsung Galaxy S7 Edge.

Краща гра — Pokémon Go. Очікувано.

Подібні конференції у Барселоні, задають вектор розвитку мобільним технологіям. Незважаючи на те, що деякі великі виробники на кшталт Samsung та Apple знайомлять зі своїми флагманськими мобільними пристроями у рамках окремих презентацій, все ж барселонський MWC — глобальний мітинг, де на сцені всі виробники разом і кожному треба боротись за увагу глядача.

Коменти