Нещодавно ми писали про плани керівництва Viber щодо стратегії розвитку месенджеру. Плани поступово втілюються, зокрема в деяких функціях останнього оновленя. Дізнаємося подробиці.

Що зроблено

Новий реліз з індексом 6.6, який вийшов на початку лютого, мав багато нових можливостей. Таймер відеоповідомлень, відправка медіафайлів без стиснення і втрати якості, швидке видалення повідомлень, показ пропущених дзвінків у чаті та інші косметичні оновлення — ось неповний перелік опцій як для планового релізу.

Інтерв’ю про стратегію розвитку месенджеру було зроблене якраз за декілька діб до виходу цієї версії, отже Джамел Аґаоя, топ-менеджер компанії-власника Viber, знав, про що говорив.

Що очікувати

Однак, найцікавіші функції користувачі отримали пізніше. 6 березня в США стала доступною функція онлайн-шопінгу. Американці тепер можуть купувати товари прямо під час переписки. Для цього в інтерфейсі додатку з’явилась кнопка у вигляді кошику.

Спочатку в магазині представлено 30 брендів у різних категоріях: електроніка, косметика, товари для дому тощо. При виборі товару відкривається сайт відповідного магазину, проте розробники заявляють, що з часом транзакції будуть доступні у самому месенджері.

Геть непотрібні проекти

У Viber відкрито заявили, що припиняють підтримку додатків для Windows 10 та Windows 10 Mobile, які ще можна завантажити за допомогою інтегрованого в систему маркету. Розробники зосередяться на розвитку Viber for Desktop та клієнтів для інших платформ. Частково ми з ними погодимось, адже додаток для «десятки» виявився не таким функціональним, як звичайна десктопна версія та мав немало негативних відгуків від користувачів.

Це добре, що Viber як сервіс продовжує розвиватись, однак чи не отримаємо ми з часом «важкий» додаток з купою непотрібних функцій? У Microsoft вже прийшли до того, що створюють спрощені версії Skype для окремих країн.

Месенджер — це перш за все сервіс для спілкування, а для покупок є магазини, нехай і онлайнові. Цікаво буде почути вашу думку з цього приводу – напишіть у коментарях, чи буде потрібен вам онлайн-магазин у месенджері?

Коменти