У Samsung нові проблеми: відкликані минулого року телефони Galaxy Note 7 планували знищити, але Greenpeace наполягає на їх повній переробці.

В історії про вибухи акумуляторів у Galaxy Note 7 ще рано ставити крапку. Здавалося, що все скінчилося — Samsung визнав свою помилку, відкликав всі проблемні смартфони, компенсував власникам їх вартість та розповів, чому так сталося.

Ми знаємо, що ви зробили минулого літа

На виставці Mobile World Congress 2017 у Барселоні активісти з Грінпіс ще раз нагадали виробнику про їх фейл. Під час виступу маркетингового директора компанії на території конференції один з активістів стояв з банером «Rethink, Reuse, Recycle» («Переосмислити. Використати ще раз. Переробити»).

Йому навіть вдалося перекинутися парою фраз з топ-менеджером.

Одночасно за межами конференції був розгорнутий аналогічний банер на сусідній будівлі.

Що не поділили сторони?

Причиною суперечки є неоднозначна ситуація з утилізацією проблемних терміналів. Зі слів захисників природи, вони не отримали чіткої відповіді, яким чином будуть використані 4,3 млн проблемних пристроїв. Компанія планувала просто знищити їх, однак грінпісовці вимагають більш прозорого алгоритму дій та наполягають на повторному переробленні гаджетів.

Після галасу у пресі очікуємо офіційну реакцію від Samsung. Хоча особисто ми б з задоволенням отримали декілька пристроїв у колекцію. Можна вживаних.

Коменти