Попри не дуже схвальні відгуки власників щодо надійності, автомобілі Land Rover і досі використовуються різними організаціями в екстремальних умовах.

Виробник нещодавно представив спеціальну модифіковану версію моделі Discovery з кодовою назвою «Project Hero». Її було розроблено спеціально для австрійського підрозділу Червоного Хреста.

Головна особливість незвичайного Discovery — це наявність окремої ніші в верхній частині кузова. В ній зберігається дрон, який готовий за кілька секунд приступити до виконання різноманітних завдань.

Дроном можна буде знімати важкодоступні місця, що дозволить оперативно реагувати на небезпечні ситуації. Наприклад, у випадку повені, коптер зможе в реальному часі передати відео тієї місцевості, добратися до якої навіть на знарядженому авто неможливо.

Керування безпілотним апаратом відбувається прямо з кабіни автомобілю. Цікаво, що дрон може злітати навіть тоді, коли авто рухається.

В основі проекту лежить «цивільний» Discovery з дизельним двигуном об’ємом три літри. В багажнику автомобіля встановлені додаткові розетки та USB-порти, є точки для кріплення радіоприймачів та іншого додаткового обладнання.

Коменти

Виталий

Очень крутая идея!!! И выглядит сильно! Было бы отлично если б все внедорожники нового поколения выпускались с коптерами, в полной комплектации например. Хотя учитывая что наш народ покупает внедорожники, потому что в легковушку пузо не влазит или на них можно по трамвайным путям пробку обьехать и заодно выпендриться ))

Назар Токар

=) Можна випускати дрон над заторами, щоб побачити, як їх об’їхати.