В Росії 26 березня пройшли масові протести, які традиційно закінчились нічим, але мова не про них.

Про акції протесту «Він вам не Димон», які за даними Republic.ru, пройшли в 97 містах, писали безліч онлайн-видань. Незважаючи на це, всіма улюблений російський Яндекс (досі №2 в Україні) «не помітив» цих статей і навіть не додавав їх до топу новин.

В московському топі новин Яндекса в неділю вдень на першому місці була новина про відкриття фестивалю «Увірвись до весни», а о 16:30 її змінила новина про ожеледицю.

Про федеральні новинні агентства і сайти новин мови не йде — вони апріорі ні слова не писали про те, що відбувається на вулицях. Мабуть, аби не тривожити населення.

Деякі ЗМІ (Інтерфакс, Газета.ру) натомість написали невеликі замітки про акції, помістивши їх до списку другорядних новин.

Багато з учасників вели трансляції у Твітері:

Ресурси Republic.ru, Meduza, «Дождь», «Эхо Москвы», а також The Village (який нещодавно вийшов на український ринок) вели прямі трансляції протестів.

За матеріалами Meduza.io та Republic.ru. Фото мавп — Vogli Amo il Parco

Коменти

Виталий

Да, на медузе тоже это заметили, там есть статья где они показывали телепрограмму с какими-то сериалами по всем каналам в то время как задерживали более 500 людей! Это еще раз показывает какие ресурсы лучше читать чтоб понимать хоть долю истины…

Назар Токар

Так, просто цікаві спостереження :)