Коли телефони Sony Ericsson ще були популярними (а це було на початку минулого десятиліття), я користувався телефонами від Motorola, Alcatel і навіть Trium. Після цього був цілком захоплений брендом Nokia і навіть тоді, коли всі мої знайомі вже давно ходили з сенсорними смартфонами, моїм вибором був досить оригінальний термінал Nokia E75.

Однак, гламурні подруги, зліт популярності Instagram та Foursqare зробили свою справу — тієї осені, коли весь світ стояв у чергах за iPhone 5 я придбав перший сенсорний телефон на базі Android — SonyEricsson Arc S. Відверто кажучи, смартфон не відрізнявся якісним «залізом» навіть у порівнянні з його ровесниками та й Android того часу теж не мав таку стабільність в роботі, ніж зараз.

Тож мене вистачило на 3 місяці — замість «глючного» тоді Анроїда я придбав п’ятий Айфон.

Після цього я отримав службового дідуся — Samsung Galaxy S3, однак наприкінці 2015 року він вже морально застарів, тому я прийшов до магазину за новим пристроєм. За декілька років від минулого знайомства якість мобільної платформи Android значно покращилась, тому я розглядав гаджети на базі цієї операційної системи. На полицях якраз лежав торішній флагман Sony Z3.

Так, поруч вже красувався черговий «революційний» на той момент iPhone 6s, однак я морально не був готовий заплатити за телефон вартість непоганого відпочинку на морі. У той час на Z3 була хороша знижка, він мав пристойні характеристики, бренд був відомий — отже, я ризикнув. Емоційна покупка, і я вже йду додому з новим апаратом. Від такого кроку не відвернув навіть той факт, що у Sony пожаліли покласти в коробку просту гарнітуру.

Перший дзвіночок

Коли я прийшов до квартири, перше, що спробував — це перевірити телефон на водостійкість. Виробник заявляв, що його пристрій має клас захисту IP68, це означає, що телефон можна тримати під прісною водою на невеликій глибині.

Кухня, кран, потік води — і екран у плямах. Наступного дня зранку я був у магазині, залишив телефон на тест і ввечері забрав новий гаджет. Тепер я вже був підкований та перевірив герметичність апарату за допомогою спеціального коду.

Незважаючи на те, що тест був пройдений, бажання знову перевіряти пристрій таким чином у мене не виникало.

Брак

Після цього я вирішив розібратися, чи один я такий щасливий і натрапив на дуже цікаву тему на одному з форумів. Почитавши відгуки реальних користувачів, в мене було два варіанти: перший — стати параноїком та видивлятися всі знайдені баги, другий — забути про проблему. Я обрав останній, але він працював лише декілька місяців. Через квартал на смартфоні почав відшаровуватися екран. Вимушене вирішення проблеми — тугий чохол-бампер.

Ще декілька місяців – і з іншого боку екрану з’явилися так звані «засвіти», подібні плями я бачив після того, коли спробував перевірити апарат на водостійкість. Спочатку цей дефект був незначний, але за декілька тижнів на світлому фоні плями були вже дуже великими. Це роздратовувало.

Гудбай, Sony!

Знову в мене було два варіанти. Перший — змінити телефон, другий — віднести його до сервісного центру (фактично — чекати ремонту два тижні й отримати апарат вже на 100 відсотків без водостійких функцій). Тепер я обрав перший – популярний майданчик використаної електроніки, ціна нижче ринку і вже за дві години знайшовся покупець. З його слів він знайомий з вадами пристрою і його не бентежать такі проблеми.

Проблема якості

Якість мобільних пристроїв Sony — це вже майже стійкий вислів. Хтось з користувачів жаліється на екран, хтось звинувачує виробника у тому, що їх пристрої незважаючи на заявлені характеристики не можуть давати опір воді, комусь просто не пощастило з апаратом — замість телефону вони отримали тепловий радіатор.

На нещодавній виставці Mobile World Congress 2017 кращим смартфоном був визнаний Sony Xperia XZ Premium. Можливо, з виду він і нічого, однак цей гаджет нагадує мені вродливу, однак  примхливу жінку. Якщо в твоєму житті вистачає екстремальних відчуттів, то краще любуватися такою дівчиною на відстані.

Технолог за професією, літератор в душі. Любить технологічні речі. Мріє розвинути в Україні мережу безкоштовних заправок для електромобілів.

Коменти

Виталий

Ну ставить такой вердикт производителю (который давно себя хорошо зарекомендовал) из-за одного аппарата, в первую очередь не совсем корректно. Не знаю может модель бракованная, может браки или вовсе сборка какая-то экспериментальная, а может и магазин в котором покупался аппарат контрабаси не известно чем, но Sony одни из самых качественных аппаратов, да и вообще всех устройств что они выпускают. У каждого бренда есть свои неудачи, тот-же Samsung взрывались (хотя не люблю их из-за вечных клонов, сами ничего придумать не могут), но это не значит что следующие модели будут такими-же.
Я пользуюсь 3й год! (для телефона – это бурные овации) Sony Xperiam. Полностью живой, выглядит классно и стилево, в руке приятно держать, качество пластика и сборки на высоте. По прежнему не скрипит, не люфтит, все работает классно! И менять пока не вижу смысла. 1 раз менял пленочку – ВСЁ ))
Поэтому говорить что Sony фуфел как-то это не честно что-ли!

Назар Токар

Само собою, але вам могло пощастити з першого разу, а автору — кілька разів не пощастити купити нормальний апарат :). Якщо звернути увагу на ціну, то той же Xiaomi зі схожими характеристиками коштує значно дешевше.