Рід Хоффман, співзасновник LinkedIn і один з перших інвесторів Facebook, вкладе 30 млн $ в Change.org, сервіс для складання петицій. Проте Хоффман не єдиний, хто взяв участь в останньому раунді фінансування. Окрім нього це зробили Білл Гейтс, голова Microsoft, і Сем Альтман, президент бізнес-інкубатора Y Combinator.

«Зараз люди хочуть активно взаємодіяти з законодавцями, рішення яких впливають і на їхнє життя, і на життя компаній, які ведуть бізнес. Change.org — це глобальний центр колективних дій. Він є важливою демократичною силою в нашу епоху зростаючої участі громадськості. Завдяки цій силі вам не потрібно наймати фахівця, щоб той лобіював ваші інтереси в певних сферах», — написав Хоффман у своїй колонці.

Засновник LinkedIn також зазначив, що особисто для нього це найбільш велике капіталовкладення, яке він коли-небудь робив.

«Change.org — доступний, прозорий і досить гнучкий інструмент, за допомогою якого люди колективно можуть вирішити безліч питань: знизити відсоток щомісячних банківських зборів або добитися поліпшення в системі правосуддя в частині надання допомоги постраждалим від сексуального насильства», — продовжує свою думку Рід.

Проект Change.org було запущено 2007 року як майданчик для організації кампаній з соціальних питань. Сайт налічує 180 млн користувачів, які створили вже понад 1 млн петицій. Всього на сайті зареєстровано близько 20 тис. платних користувачів.

«Ми знаходимося на ранній стадії розвитку нової, більш широкої форми демократії, і для того, щоб реалізувати весь її потенціал, нам необхідно створити інструменти, які дадуть нам більше можливостей», — написав у своєму блозі засновник Change.org Бен Реттрей.

2016-го ресурс Бена отримав близько 20 млн доларів від компаній і некомерційних організацій, які платять за використання сервісу і розміщення на ньому реклами. Але продажі не пішли до гори так швидко, як очікувалося — того ж року компанія була змушена звільнити 30% своїх співробітників.

2014 року Рід Хоффман вже допомагав проекту Реттрея. Тоді співінвесторами стали так само Білл Гейтс, Гідеон Ю, колишній фінансовий директор Facebook і YouTube, Еван Вільямс, співзасновник Twitter, Джеррі Янг, співзасновник Yahoo та ін. Три роки тому сума капіталовкладень склала 25 млн $.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

We_Are_Legends

От жеж із цими петиціями, нагадало мені гру “Postal” ). А наш преЗЕдент просто ігнорує і каже що “всьо норм”