Кілька місяців тому акторка Емма Уотсон під час одного з інтерв’ю зізналась, що не може жити без пристрою та мобільного додатку Petсube для догляду за домашніми тваринами.

— Ви можете говорити із вашими улюбленцями, і там є лазер, щоб вони із ними гралися. Ви можете бачити, що вони роблять у той час, доки ви відсутні, — розповідала із захопленням дівчина.

Цьогоріч винахід трьох українців отримав непогану славу серед любителів тварин, а ще здобув нагороду «The Wearables 2017» у номінації «Розумний дім».

— Ця технологія дозволяє дати домашньому улюбленцеві голос і мати зв’язок із твариною. Ми можемо краще розуміти їхню поведінку та те, чого вони хочуть. Ми можемо бути ближчими до них, навіть якщо ми знаходимось фізично у іншому місці, — говорить Ярослав Ажнюк, співзасновник проекту.

Зараз за допомогою Petcube пристрою, обладнаного Wi-Fi та HD камерою можна почути та побачити тварину у будь-який час через спеціальний мобільний додаток. Власник може й сам розмовляти із твариною та гратись із нею лазером, якщо, звісно, домашній улюбленець зреагує на нього.

Але це не все. Із розвитком технології, Ярослав сподівається, що домашні тварини самі зможуть дзвонити власникам. Варто лише натренувати свого песика, котика, свинку або єнота стати у визначеному місці вашого дому, коли він захоче зв’язатися з вами, і вуаля — сенсор активується, а на мобільному телефоні з’явиться виклик від Бублика чи Дурка.

— Ця технологія працюватиме на схожих з експериментом із собаками Павлова принципах, — впевнений Ажнюк.

Пристрій кубічної форми від Petcube коштує 200 доларів і його, звісно, можна придбати в Україні. Тепер дізнаємося про інші пристрої та додатки, які неодмінно допоможуть розуміти своїх домашніх улюбленців краще.

Камера-м’яч від PlayDate

Уявіть, як здивується ваш пес, коли м’яч почне гратися із ним сам. Компанія PlayDate розробила іграшку із дистанційним управлінням, що дозволяє бавитися із твариною тоді, коли ви не поряд.

Розумний м’яч обладнаний камерою та wi-fi. А для того, щоб керувати м’ячем, потрібно всього-навсього встановити безкоштовний додаток для iOS або Android. Окрім гри, ви можете просто спостерігати за улюбленцем, а ще фотографувати та знімати його на відео.

Для котів PlayDate пропонує трішки видозмінений варіант: у протиударній полікарбонатній поверхні дизайнери зробили розріз для стрічки, з якою коту буде цікавіше бавитися. У функції розумного м’яча розробники включили і звук: власник може чути свого улюбленця і навпаки.

За розумний м’яч для вашого улюбленця доведеться викласти 189 доларів.

Розумні годівниці Feedandgo

Проте перед тим, як гратися із собакою, потрібно її нагодувати. До цього, виявляється, теж непотрібно докладати зусиль, якщо у вдома є автоматична годівничка. Крім того, що корм для тварини буде видаватись за розкладом, власник може слідкувати за тим, чи вчасно його улюбленець їсть.

Якщо ви забули встановити графік подачі корму, то це завжди можливо зробити через додаток, де б ви не були. Оскільки годівничка підключена до Wi-Fi, доступ до неї буде можливим завжди.

Гаджет знову ж таки оснащений веб-камерою та мікрофоном, тож часом власник собаки чи кота може сам у визначений час покликати тварину їсти.

Перевагою годівниці feedandgo вважають можливість вміщувати та видавати тварині вологу їжу та навіть ліки.

Вартість продукту: 179 доларів.

Водонепроникний трекер Whistle

Для любителів тварин, звісно, найважливіше, аби їхній улюбленець залишався у безпеці.

— Ми, як власники домашніх улюбленців, зрозуміли, що можемо використовувати сучасні технології для того, щоб покращити їм життя, — говорить СЕО компанії сучасного догляду за тваринами Whistle, Бен Джейкобз, — у наш розумний час ми не будемо сліпо обирати між тим, чи втратити наших улюбленців чи підтримувати їхнє активне та здорове життя впродовж дня.

Так, команда розробників Whistle створила водонепроникні трекери, які прикріплюють до нашийника. Аксесуар підключається до Wi-Fi та GPS, а також до стільникового зв’язку, для того, аби власник завжди був в курсі місцезнаходження тварини.

Крім цього, трекер облаштований акселерометром, що вимірює рівень активності тварини. Також він може повідомляти власнику, коли домашній улюбленець залишає територію, яку хазяїн запрограмував у додатку як «Дім».

Аксесуар коштує близько 80 доларів.

Попри всі інновації та ринок розумних технологій для тварин, ветеринари та експерти радять не залишати надовго своїх улюбленців. Людську любов та час, проведений у безпосередній близькості, Мурчикам та Барсикам не замінить ніщо. Поки.

Коменти