З нашої точки зору, Uber — це вже не просто компанія, а ціла філософська течія, яка вчить оптимістичніше дивитися на життя. Дивіться самі — не минає й місяця, щоб ЗМІ не згадали назву американського стартапу в негативному ключі.

При цьому компанію покинули кілька людей з вищого керівництва. Плюс до цього Uber завершив перший квартал 2017 року зі збитком у 708 млн $. «Раніше більше було», — ось такий суто гіпотетичний коментар дав нам голова Uber Тревіс Каланік.

Жарти жартами, а гроші грошима. У період з жовтня по грудень 2016 року збитки компанії склали 991 млн $. Тому так, позитивна динаміка є. Присутня вона, й якщо говорити про виручку. За перші три місяці 2017 року зазначені 3,4 млрд $.

У компанії відзначають, що порівняно з четвертим кварталом 2016 року ця цифра збільшилася на 18%.

«Такі результати показують, що наш бізнес залишається здоровим і стійким, оскільки ми фокусуємося на поліпшенні нашої культури, управлінні й відносинах з водіями. Зниження наших втрат у першому кварталі вказує на майбутнє зростання прибутковості», — цитує видання TechCrunch представника Uber.

За підсумками 2016 року, компанія отримала збиток у 2,8 млрд $ при виторзі у 6,5 млрд $.

Оскільки Uber — це приватна компанія, публічно звітувати про свої фінансові успіхи і прорахунки вона не зобов’язана. Але за інформацією Recode, американський стартап готується до IPO. Тому в компанії стали ділитися деякими цифрами.

Що цікаво, на тлі підведення проміжних підсумків, і начебто не таких поганих, як може здатися, компанію покинув Гаутам Гупта, фінансовий директор. За даними WSJ, з липня він приєднається до команди одного зі стартапів у Сан-Франциско. В Uber не розкрили назву компанії.

«Гаутам — фінансовий талант світового рівня. Останні чотири роки він був незамінним і дуже допоміг нам досягти того рівня, на якому ми є зараз. У нас би не вийшло це зробити без нього, і я буду сумувати за його енергією, зосередженістю і запальним ентузіазмом», — сказав у своїй заяві Тревіс Каланік.

Гупта — третій співробітник, який залишив компанію протягом одного тижня. До нього були Джош Мохрер, який очолював нью-йоркський підрозділ, і Ентоні Левандовскі, глава підрозділу безпілотних автомобілів.

Перший пішов добровільно, змінивши роботу в Uber на роботу в Tusk Ventures. Другого звільнили через юридичний скандал – холдинг Alphabet звинуватив Ентоні в крадіжці засекречених матеріалів на користь Uber.

Три вищеназваних екс-співробітники приєдналися до інших топ-менеджерів, які пішли в останні кілька місяців. Наприклад, віце-президент з продуктів і розвитку Ед Бейкер, президент компанії Джеф Джонс, віце-президент з розробок Аміт Сингхал і ін.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти