Незабаром на ринку мобільних пристроїв на один смартфон стане більше, й ім’я йому — Essential Phone. Насамперед інтерес до нього викликає особистість творця — це Енді Рубін, провідний розробник операційної системи Android, який 2014 року покинув Google, щоб заснувати свою компанію Playground.

Крім Essential Phone, Енді представив низку додаткових аксесуарів до нього, а також систему «Домашній помічник Essential», яка працює на власній оболонці Ambient OS.

Перша важлива відмінність Essential Phone від подібних апаратів — безрамковий екран у 5,7 дюйма, який огинає фронтальну камеру.

Невелика рамка залишилася тільки знизу дисплея. Роздільна здатність екрану — 2560 x 1312. Передню панель смартфону покриває захисний шар Gorilla Glass 5-го покоління, а задня частина зроблена з кераміки. Щодо корпусу в цілому, то він з титану.

Поверхня смартфону не має жодних логотипів. З одного боку, мінімалізм приваблює покупців. З іншого – як впізнати Essential Phone серед тисячі інших подібних гаджетів?

Начинка: процесор Qualcomm 835, графічний процесор Qualcomm Adreno 540, 4 ГБ оперативної пам’яті і 128 ГБ вбудованої.

Essential Phone має нестандартний підхід до системи подвійної камери. Другий об’єктив використовується для монохромного сенсора, а не для фотозйомки. Він здатний приймати більше світла, ніж традиційна кольорова камера, тобто комбінувати зі зйомкою 13-мегапіксельною камерою в умовах низької освітленості. Фронтальна камера відповідає поточним стандартам: 8-мегапіксельний сенсор, який може знімати відео в 4K.

Playground розробив модульну екосистему. Першими додатковими аксесуарами стали 360-градусна камера і док-станція. Вони кріпляться за допомогою магнітного роз’єму. Також відомо, що у телефону немає все ще звичного 3,5-мм роз’єму для навушників.

Але Essential Phone — не єдиний козир у рукаві Енді. Також його компанія анонсувала випуск голосового помічника на базі власної операційної системи Ambient OS.

«Ambient OS управляє вашим будинком і максимально задіює вашу домашню техніку. Наприклад, вона може взаємодіяти з багатьма автоматизованими пристроями безпосередньо, а не через «хмару». Крім того, всю інформацію користувача система зберігає локально, забезпечуючи власнику вищий рівень конфіденційності», – писав у своєму блозі Мануель Роман, один з розробників.

Після всього вищенаведеного зрозуміло, що Рубін цілився не куди-небудь, а саме в преміум-сегмент. Про це говорять не лише технічні характеристики, а й озвучена ціна в 699 $ для жителів США.

У комплекті з 360-градусною камерою телефон коштує 749 $. Окремо камера продається за 99 $. Оформити замовлення можна на офіційному сайті.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти