Роботи стають все більш розумними і спритними. Вони вже працюють у лікарнях і ресторанах, допомагають нам у хатніх справах і навіть приглядають за нашими домашніми тваринами.

Але незабаром деякі з цих помічників опиняться набагато ближче до свого господаря, ніж всі інші. Саме зараз виробники секс-ляльок і незалежні робототехніки створюють людиноподібних роботів для сексу.

Вони можуть виглядати доволі правдиво:

Звичайно, пройде деякий час, перш ніж роботи дійсно будуть виглядати і поводити себе як люди. Але в індустрії секс-іграшок крутяться мільярди доларів, і це хороший стимул, щоб першим запропонувати клієнту абсолютно новий рівень задоволення.

Одна з передових розробок — аніматронічна голова на ім’я Harmony компанії Abyss Creations (Каліфорнія). В її мікросхемах — штучний інтелект, який здатний вчитися і набувати певних людських рис. Але одною головою задоволений не будеш, тому Harmony планує підключатися до тіла силіконової ляльки RealDoll.

Деякі вважають, що секс-роботи збагатять життя людей як емоційно, так і сексуально. Інші називають подібний вид дозвілля збоченням. Мовляв, через це традиційні взаємини між людьми дадуть тріщину.

«Справа не в заміні людей. Йдеться про створення альтернативи для тих, хто з якихось причин позбавлений цього задоволення або спілкування»,— відповідає на подібні випади Метт МакМаллен, генеральний директор Abyss Creations.

Реалістичні секс-ляльки існують і використовуються вже багато років. Нещодавно в Барселоні навіть відкрився перший в Європі бордель, де послуги інтимного характеру надають саме ляльки. Але вони не можуть жартувати або запам’ятовувати щось про людей, які займаються з ними сексом.

«Ляльки, скажімо так, не є повноцінними учасниками процесу. Вони — засіб. У них немає особистості або своєї ролі, крім тієї, яку їм відводить користувач», — каже МакМаллен.

Метт вважає, що Harmony змінить подібний устрій. Зараз вона може рухати губами й очима, повертати шию і відтворювати на своєму обличчі деякі людські емоції. Більше того, є мобільний додаток, через який власник може запрограмувати свого робота, щоб той набув певних рис характеру.

Тоді він стане «добрим», «сором’язливим», «ревнивим» тощо. Всього на вибір пропонується 18 позицій. Також Harmony може спілкуватися з користувачем і дізнаватися про його примхи та інтереси.

«По суті штучний інтелект створює ілюзію того, що чим більше ви взаємодієте, тим більше ви дізнаєтеся одне про одного… Для людини цей зв’язок не менш важливий, ніж секс», — каже МакМалелен.

Перша партія Harmony в комплекті з RealDoll повинна бути готова до кінця цього року. Моделі за 10 тис. $ можуть розуміти емоції за виразом обличчя, розпізнавати об’єкти і підтримувати з людиною зоровий контакт.

Версії за 5 тис. будуть позбавлені такої функції. Покупці зможуть вибрати голову Harmony, виходячи зі своїх смаків.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти