21 червня 2017 року відбулася історична подія — засновник і голова Uber Тревіс Каланік залишив пост керівника компанії. Сталося це на тлі нескінченних скандалів, у які потрапляв, та й продовжує потрапляти Uber.

Рішення про відставку Тревіс прийняв не стільки під тиском громадськості, скільки під тиском інвесторів, які вклали в підприємство своїх кровних 15 млрд $. Але, як виявилося, далеко не всі вважають, що без Каланіка буде краще.

Тревіс Каланік — засновник і директор Uber.

Співробітники Uber поширили петицію, в якій вони просять раду директорів повернути Тревісу його крісло. Звернення підтримали понад тисячі працівників. При цьому через соцмережі вони розгорнули цілу кампанію на підтримку свого колишнього шефа.

«Створюючи Uber, він працював вдень і вночі. І тільки завдяки йому компанія є такою, якою є сьогодні», — йдеться в петиції.

Для багатьох у Силіконовій долині відставка Каланіка була шоком, пише The New York Times. Там вважали, що до цього не дійде, адже він був і є одним з основних акціонерів Uber. Також прихильники Тревіса говорять про те, що зараз компанія оцінюється в 70 млрд $, хоча з моменту заснування пройшло всього вісім років.

Аналітики відзначають, що без Каланіка становище Uber може тільки погіршитися. Адже до цього часу немає хоча б тимчасово виконуючого обов’язки директора. Відомо, що низка функцій розподілена між керівництвом. Паралельно з цим Uber активно рекрутує менеджерів, щоб зробити зміни в найвищих колах управління компанією.

За інформацією New York Post, рада директорів Uber хоче запропонувати місце генерального директора Шеріл Сандберг – виконавчому директору Facebook. Ще один кандидат – Томас Стегс, фінансовий директор Disney.

Він пройшов співбесіду ще до того, як Каланік пішов з посади. Однак саме Сандберг вважається головним претендентом, тому як на її кандидатурі наполягає Аріанна Хаффінгтон, член ради директорів.

Але повернемося до Каланіка і його групи підтримки. Ініціатором петиції став Майкл Йорк, менеджер з продуктів компанії. Саме він закликав людей згуртуватися й підтримати шефа.

«Ніхто не досконалий, але я впевнений, що він може стати тим лідером, який сьогодні так потрібен Uber. Він має вирішальне значення для подальшого успіху», – написав Йорк в електронному листі під назвою «Підтримаємо Тревіса», який він розіслав своїм колегам. У цьому ж повідомленні Майкл зазначає, що рада директорів повинна поновити Каланіка на посаді.

Звернення підтримали тисяча чоловік, 1/15 від загальної кількості співробітників. Чи почують їх думку – покаже час.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти