Все, що було у Вегасі, залишається у Вегасі. Однак після 30 червня 2017 року цю народну мудрість можна доповнити: «…залишається в оперативній пам’яті, вбудованій у голову робота-бармена».

Відтепер у Лас-Вегасі відкрився коктейль-бар Tipsy Robot («Робот напідпитку»), в якому алкогольні напої готують роботи.

Питний заклад займає 232 м² і знаходиться на території готелю-казино Planet Hollywood. За барною стійкою — два роботи, які за моментально і по-аптечному точно готують коктейлі.

«У Вегасі є багато оригінальних місць, але, як правило, ті чи інші тенденції задають у Нью-Йорку. Тому ми разом з партнерами вирішили зробити те, чого ще ніде немає. Можна сказати, що Tipsy Robot — це наш подарунок місту», — розповів власник закладу Ріно Армені виданню Las-Vegas Sun.

Бармени-роботи, які обслуговують клієнтів щодня без перерви на обід.

Принцип взаємодії з «барменами» простий. Клієнти роблять замовлення через спеціальні планшети, якими обладнаний бар, або за допомогою власного смартфону (для цього потрібно встановити додаток Tipsy Robot).

Зробивши вибір, ви вказуєте адресу електронної пошти. На нього приходить QR-код. Після сканування напій, який ви замовили, вбивається в систему. В будь-який момент ви можете дізнатися, на якій стадії приготування він знаходиться. Оплата можлива як готівкою, так і кредиткою.

У кожного робота є доступ до понад 60 видів різних спиртних напоїв. Коктейлі готуються протягом 70 секунд і подаються в пластикових стаканчиках на 12 унцій (30 мл).

«Це найбільш високотехнологічний бар у світі, оскільки робот виконує обов’язки бармена. Тож недивно, що це місце приваблює туристів», — каже Армені.

Лід, лимони, лайми і цукор зберігаються за стійкою. Соки, газовані напої і спиртні напої розташовані під стелею.

За словами Ріно, роботи не проливають і не забувають інгредієнти: «Кінцевий результат — сама досконалість, тому що роботи все роблять ідеально».

Варто відзначити, що не кожен зможе напитися в Tipsy Robot. Вартість одного коктейлю — від 14 $. До цієї суми входять податки і чайові.

Круглий бар, в якому працюють роботи-бармени.

Що цікаво, сам Армані визнає — технології не замінять близьких нашому серцю, а також печінці, барменів з крові й плоті.

«У нас є звичайний бар, а Tipsy Robot — більше для розваги і для туристів. В принципі, цей заклад нічим не відрізняється від таких візитних карток міста, як фонтани Bellagio і знак «Ласкаво просимо в казковий Лас-Вегас», — каже Ріно.

У Tipsy Robot працюють 16 осіб. Серед них — «Посланці Галактики». Це жінки, одягнені в костюми з металізованої тканини.

«Людська складова є не менш важливою, ніж робототехніка», — вважає власник закладу.

У барі також чергує інженер, який може оперативно усунути гіпотетичну поламку. Він також відповідає за функцію самоочищення механізму. Адже як і будь-який професійний бармен, робот миє «руки» (або точніше «руку») після кожного коктейлю.

Якщо ви будете в Лас-Вегасі і забажаєте подивитися на це чудо техніки, то ось вам графік роботи Tipsy Robot: з 10.00 до 23.00 (неділя-четвер) і з 10.00 до 24.00 (п’ятниця, субота).

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти