За словами міського голови, підземні сміттєві баки, що вже встановлені у Києві, вітчизняного виробництва, сучасні, місткі, виглядають охайно і мають об’єм у 5 м³.

Контейнери мають спеціальні датчики, які передають інформацію диспетчеру, коли бак вже заповнений, і сміття з нього необхідно вивезти. До того ж вони обладнані системою пожежогасіння.

«Підземні сміттєві баки – безпечні. Жодних ножів чи пресів у контейнері немає. Вони збудовані таким чином, що дитині складно самотужки відкрити його, а тим більше – впасти туди», — говорить Кличко.

На сьогоднішній день у центральній частині Києва вже вмонтовано 50 таких контейнерів. До кінця 2017 року у столиці обіцяють встановити 300 підземних смітників, а у 2018 — ще 1000 .

Забезпечити столицю підземними сміттєвими баками Віталій Кличко пообіцяв 1 листопада 2016 року. Ідея перейняти цю практику виникла у нього після відвідин столиці Еквадору Кіто, куди київський міський голова їздив на конференцію ООН.

Невеликий прийомник розташовано зверху, остання частина баку — під землею.

Переваги підземних контейнерів

Економічність

Підземні сміттєві баки найчастіше роблять великого обсягу, завдяки цьому місто може заощаджувати десятки тисяч євро на вивезенні відходів.

Крім того, така система довговічна, не залежить від погодних умов і може працювати без ремонту тривалий час. Але головна перевага підземного зберігання сміття в тому, що відходи пресуються прямо в контейнері під дією сили тяжіння.

Гігієнічність

Конструкція підземних сміттєвих контейнерів запобігає витіканню рідини. Спеціальна кришка перешкоджає попаданню у контейнер птахів, дрібних тварин і сторонніх предметів.

Завдяки унікальній формі, старе сміття пресується в нижній частині контейнера, де низька температура грунту перешкоджає розвитку бактерій.

Естетичність

Сміттєприймач може бути зроблений з будь-яких матеріалів і пофарбований у будь-який колір, завдяки чому без проблем вписується в міське середовище.

Люблю життя у всіх його проявах. Завжди знаходжуся у пошуку. Інколи знайденим хочеться поділитися зі світом. Власне це я і роблю на сторінках "Тokar.ua".

Коменти