У вересні 2016 року сильний шторм пошкодив критично важливу інфраструктуру в штаті Південна Австралія, в результаті чого відбулося величезне розмивання ґрунтів.

Тоді без електрики залишилися 1,7 млн людей. Але на цьому проблеми регіону, пов’язані з негодою, не закінчилися. У лютому спека на цій території досягла 44°С, що також ускладнило нормальне функціонування як різних механізмів, так, по суті, і людей.

Автомобільні затори на вулицях міста Аделаїда через відключення електрики. Вересень 2016 року.

У результаті влада штату вирішила обладнати Південну Австралію поновлюваними джерелами енергії, щоб якомога менше залежати від природних факторів.

Температура в деяких районах Австралії сягала 50 градусів Цельсія.

Переможцем оголошеного тендеру стала компанія Tesla, всього в тендері брав участь 91 претендент. Для штату компанія побудує систему Tesla Powerpack потужністю 100 МВт/129 МВт/год. Вона буде об’єднана з вітряною електростанцією Neorn’s Hornsdale, яку побудують поблизу міста Джеймстаун.

У блозі компанії зазначено, що Tesla Powerpack буде заряджатися від неї, а потім доставляти електроенергію в години пік, щоб підтримувати надійну роботу електричної інфраструктури Південної Австралії.

Після завершення всіх робіт (а це має статися в грудні 2017 року), ця система стане найбільшим у світі літій-іонним акумулятором і забезпечить необхідною енергією понад 30 тис. будинків. Приблизно така сама кількість домівок залишилася без струму в результаті природного катаклізму.

Ще один плюс для жителів штату — ймовірно, Tesla Powerpack значно знизить їхні витрати на оплату рахунків за електрику.

Так виглядатиме найбільший в світі літій-іонний акумулятор, що встановлять в Австралії.

Працюючи в тісній співпраці з урядом Південної Австралії і Neorn’s Hornsdale, американська компанія планує вирішити проблему нестачі електроенергії, а також підвищити надійність електричної інфраструктури регіону. Крім того, кожен житель штату може встановити собі Tesla Powerwall.

Це літій-іонний акумулятор, який призначений для збереження енергії в цілях побутового використання, зсуву навантаження споживання, а також резервного живлення.

«Tesla пишається тим, що є частиною проекту із забезпечення Південної Австралії поновлюваними джерелами енергії. Ми також очікуємо, що він стане прикладом для інших країн, і це допоможе прискорити перехід на альтернативні джерела енергії», — сподіваються в компанії.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Таміла

Давай, Ілон!