Міністр оборони США Джим Меттіс не любить спілкуватися з пресою. (Хоча хто любить?) На рідкісних прес-конференціях він відповідає лише на одне-два питання. Тому інтерв’ю з цим генералом морської піхоти у відставці на прізвисько Скажений Пес (Mad Dog) — мрія будь-якого інформагентства.

Не так давно диво сталося — пан Меттіс поспілкувався з представником преси. У ролі інтерв’юера виступив звичайний школяр Тедді Фішер. Він випадково помітив телефон голови Пентагону в статті, після чого подзвонив йому і домовився про розмову під диктофон.

Переписка шкільного журналіста із Міністром оборони США.

У травні Тедді, учневі середньої школи Мерсер-Айленда (штат Вашингтон), на очі потрапила стаття Washington Post. На фото був зображений охоронець президента США Дональда Трампа, який ніс пачку паперів. На одному з листочків були написані номер та ім’я міністра оборони. Хлопець переписав цифри й правильно зробив, бо потім цю світлину видалили.

Фото охоронця Трампа із номером телефону генерала.

«Я подзвонив йому, щоб переконатися, що це він, бо мені було цікаво, чи справді це його номер телефону, або, може, це якийсь жарт», — цитує журналіста видання Daily Mail.

Замість того, щоб залишити голосове повідомлення, Фішер відправив SMS з проханням дати йому інтерв’ю. Річ у тому, що Тедді працює в шкільній газеті. Більш того, тоді він якраз готував матеріал на тему зовнішньої політики США.

«Чи погодитеся ви на інтерв’ю? До речі, ваш особистий номер потрапив до американської преси, гарного дня!» — ось таке повідомлення відправив школяр.

Тедді Фішер, журналіст шкільної газети.

Здивуванню Тедді не було меж, коли за деякий час Меттіс сам передзвонив йому і дав свою згоду на зустріч. Безпосередньо під час інтерв’ю Фішер запитав у свого співрозмовника, чому він відповів саме на його звернення.

«Ви зі штату Вашингтон. Я виріс в цьому штаті, на річці Колумбія. Я просто подумав, що зателефоную. Коли я можу, я намагаюся працювати зі студентами, які займаються дослідницькими проектами. Я завжди намагався допомагати студентам, бо я вважаю, що ми повинні вам, молодим людям, допомогти уникнути наших помилок, щоб ви могли робити свої власні, а не ті, які зробили ми», — відповів Скажений Пес.

Загалом розмова тривала 45 хвилин. За цей час голова Пентагону поділився своїми думками щодо ІДІЛ, війни на Близькому Сході, способів урегулювання конфлікту. Також він підняв тему американської системи освіти.

Повний текст інтерв’ю можна прочитати тут.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти