Компанія Hyperloop One провела випробування ще 12 травня, але розповіла про них тільки зараз.

Експеримент відбувся на спеціальній ділянці в передмісті Лас-Вегаса. Під час тесту системи, заснованої на технології магнітної левітації, капсула досягла швидкості у 112 км/год.

Далі буде тільки швидше, обіцяють розробники:

«Ці випробування — “момент Кітті Хока” для нашої компанії», — поділився своїми враженнями директор Hyperloop One Шервін Пишевар. Кітті Хок — це назва міста, де брати Райт здійснили свій перший політ. Цікаво, що Шервин — не єдиний представник Кремнієвої долини, який робить подібні відсилки.

Раніше Ларрі Пейдж, співзасновник Google, так само назвав свій стартап, який працює над автомобілем, що літатиме.

Монтаж системи перед випробуваннями.

Вдалий експеримент дозволив Hyperloop One перейти до реалізації наступного етапу проекту — досягнення швидкості 400 км/год. Варто нагадати, що коли 2013 року Ілон Маск описував систему Hyperloop, він говорив про переміщення із надзвуковою швидкістю у 1200 км/год.

«Ми зробили те, що нікому ще не вдавалося, — перевірили Hyperloop у дії. (Крім Пишевара і його компанії, розробкою цієї системи займаються SpaceX і HTT — ред.). Фактично ми створили своє власне небо в трубі, як ніби ви летите на висоті 60 км над землею», — не приховує своєї радості Шервін. Йдеться про фізичний вакуум, який за своїми характеристиками дуже схожий на мезосферу.

Крім цього, компанія презентувала прототип нового транспортного засобу, який може перевозити як вантажі, так і людей. Це капсула довжиною 8,5 м. Її корпус з алюмінію і вуглецевого волокна. Двигун — електромагнітний.

Випробування пройшли на нещодавно побудованому треку DevLoop. По суті це труба довжиною 500 м і шириною 3,3 м у передмісті Лас-Вегаса. Там само компанія буде тестувати свої розробки та, в разі чого, коригувати систему.

Перші випробування Hyperloop пройшли в травні 2016 року і тривали вони близько двох секунд. Тоді кабіна, яка зовні нагадувала величезні санчата, зійшла з рейок.

Прототип вакуумної транспортної системи.

Останні місяці керівництво Hyperloop One мандрує по світу в пошуках партнерів. Компанія намагається продати свій погляд на надзвукову транспортну систему якомога більшій кількості чиновників та інвесторів. Зараз вона проводить техніко-економічні дослідження в Об’єднаних Арабських Еміратах, Фінляндії, Швеції, Нідерландах, Швейцарії та Великобританії. Також Hyperloop One придивляється до декількох регіонів у США. Вони можуть стати плацдармом для створення цієї футуристичної транспортної системи.

У березні 2017 року Пишевар говорив про те, що перевезення вантажів через Hyperloop почнеться 2020 року, людей — 2022 року.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти