Пасажири американського авіаперевізника Delta з 20 липня можуть реєструватись на борту літака за допомогою відбитків пальця без додаткових документів і талонів. На адний момент послуга доступна для користувачів програми лояльності Delta SkyMiles, які користуються програмою безпеки CLEAR, що коштує 179 доларів на рік.

Компанія почала тестування технології в травні цього року. Відбиток пальців дозволяє клієнтам проходити на літак без документів та квитка, але для реєстрації багажу поки що потрібні документи. Delta стверджує, що з кінця літа це можна також буде робити за допомогою відбитків пальців.

Біометрична перевірка має вищу точність, ніж звичайна перевірка документів, до того ж вимагає значно менше часу працівників, — пояснює Джил Вест, віце-президент Delta.

Поки що ця програма проходить тестування, тож авіакомпанія працює над тим, щоб розширити її на більшу кількість аеропортів.

Минулого року компанія Delta запустила сервіс відстеження багажу за допомогою RFID-мітки, що дозволяє пасажирам відстежувати через додаток для смартфону, де знаходиться їхній багаж.

Коменти