Український журналіст, музикант, поет і, як він себе сам називає, «укулеліст широкого профілю» Євген Манженко уже півроку займається специфічною популяризацією української столиці.

Ну як займається… Просто енергії і дотепності у Євгена більше, ніж готова вмістити сторінка у Facebook, тому він розширює горизонти свого креативу на ведення іронічно-сатиричної спільноти «Київ середньовічний». А люди не можуть залишатися байдужими до речей, створених із гумором і любов’ю.

Кажуть, що саме так проходять фестивалі вуличної їжі.

Автор розповів редакції Tokar.ua, чому він вирішив цим займаєтись.

«Веду спільноту заради розваги і з великої любові до Києва, – розповідає Євген. — Але я не вважаю, що роблю щось оригінальне».

До відбору ілюстративного матеріалу адміністратор «Києва середньовічного» підходить концептуально.

Читайте також: Український дизайнер переніс місто Дніпро у середньовіччя

«Гуглю переважно середньовічні ілюстрації. Вибираю ті, які сподобались або насмішили. Загалом, це схоже на роботу з деревом, коли майстер по структурі конкретного шматка деревини вгадує контури майбутньої роботи. Тільки у випадку з мемами, звісно, особливої майстерності не потребується», – розповідає автор.

«Картинки беру в інтернеті, звісно, а от написи – це вже з життя міста. Вважаю, що глобально жителі середньовічного міста і сучасного Києва живуть схожим життям — їх турбують і радують одні й ті ж речі. А коли влітку традиційно відключають гарячу воду, то їх об’єднують і схожі побутові умови».

Писці середньовічного Києва не встигають виписувати біометричні вірчі грамоти новонаверненим адептам популярної секти Святого Безвізія.

Катя з Дарниці на третій тиждень без гарячої води вирішила не чекати милостей від Кличка і завела у своєму двокімнатному панельному замку корисну заморську тварину

Коли приходить літо, місцевий банщик Ахмет традиційно відключає гарячу воду середньовічним киянам

У середньовічному Києві все як у житті:

Все так.

«Подібні меми популярні в усьому світі, але про Київ цього ніхто ще не робив».

Ну і наприкінці — вибір редакції:

Тихий сімейний вечір Едіка і Анжелочки з Позняків.

Люблю життя у всіх його проявах. Завжди знаходжуся у пошуку. Інколи знайденим хочеться поділитися зі світом. Власне це я і роблю на сторінках "Тokar.ua".

Коменти