IFC, або Міжнародна фінансова корпорація, яка входить до Світового банку, спрямує 15 млн $ до фонду «EEGF III» у вигляді прямих інвестицій, які підуть на підтримку малого й середнього бізнесу в Україні. Про це йдеться на офіційному сайті IFC.

Ці інвестиції забезпечать необхідне зростання капіталу, бо цього потребують малі й середні підприємства України. Також це сприятиме створенню нових робочих місць та буде хорошим стимулом для впровадження інновацій, — сказав Джейсон Пеллмар, регіональний керівник IFC по Україні та Білорусі.

EEGF III (Emerging Europe Growth Fund III) — це фонд, який фокусується на інвестиціях в експортно орієнтовані компанії, що динамічно зростають, в ІТ-секторі, легкій промисловості та агробізнесі. Його цільовий розмір — 150 млн $. Крім IFC, його інвесторами стали Європейський банк реконструкції і розвитку, Німецький банк розвитку DEG, Голландський банк розвитку FMO і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).

Керівником EEGF III призначено Horizon Capital. Це менеджер фондів прямих інвестицій, який очолює Олена Кошарна.

У цілому EEGF III планує профінансувати 10-15 компаній. Мінімальний розмір однієї транзакції — 5 млн $, максимальний — 20 млн $.

Логічно припустити, що до EEGF III існували EEGF I (132 млн $) і EEGF II (370 млн $). Вони діяли у 2006 і 2008 роках відповідно. Ними також керував Horizon Capital, заснований 2006 року Наталією Яресько, колишнім міністром фінансів. У травні 2015 року, вже обіймаючи цю посаду, вона повідомила, що більше не має до Horizon Capital жодного стосунку.

За період 2006-2014 рр. Horizon Capital інвестував близько 400 млн $ у півтора десятка українських, молдовських, білоруських та російських компаній. В українські за цей період інвестовано 255 млн $ від приватних інвесторів, та ще 117 млн. $ від уряду США… Вимогою фонду до компаній є дотримання прозорих правил та західного стилю співробітництва й управління, — зазначено на сайті «Висновки».

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти