Правда, месенджер створює не сам «Київстар», а його власник — компанія Veon. Проте для абонентів цього мобільного оператора будуть певні бонуси. Наприклад, вони зможуть користуватися месенджером навіть при нульовому балансі. Але з нашої точки зору, є в цій бочці меду своя величезна ложка дьогтю.

З неї ми й почнемо. «Київстар» — український мобільний оператор, який на 100% належить міжнародному російському холдингу Veon (раніше — Vimpelcom). Він і випускає однойменний месенджер на ринок. Тому Veon можна поставити в один ряд з такими сервісами як VK, Mail.Ru та Yandex.

Нагадаємо, що останні три в Україні під забороною.

Розробкою нового месенджера займалася італійська компанія Wind, яка також належить холдингу. Власне, Італія стала першою країною, де запрацював Veon. Наступні — Україна, Росія, Грузія і Пакистан.

Месенджер

Що являє собою Veon? По суті, це звичайний месенджер, через який можна обмінюватися повідомленнями, відправляти фотографії, дзвонити, створювати чати. Але є й оригінальні «плюшки» — користувачів збираються заманювати ліцензованими музикою і відео. Для цього у Veon є договори з музичним стрімінговим сервісом Deezer і відеосервісом Studio +.

Також видання нагадує про цифрову стратегію Veon. Стисло її можна описати як «перехід від моделі продажу доступу до інфраструктури (зв’язку і мобільного інтернету) до надання цифрових послуг».

Інтерфейс нового месенджера.

Монетизація VEON, який не приносить грошей з трафіку, буде йти шляхом кооперації з іншими бізнесами (комісія за комісія за кожного нового клієнта клієнта) і таргетованної реклами.

Ми недарма зупинилися на цьому моменті. У якості ще однієї переваги месенджера зазначають наступне:

Veon за допомогою «аналітики даних і штучного інтелекту дозволяє отримувати новий контент кожного дня: персоналізовані новини, музику і відео». Абонентам також будуть доступні спеціальні пропозиції від кафе, кінотеатрів та інших закладів.

Інакше кажучи, користувачам запропонують ті продукти, з якими Veon укладе договір на рекламу.

Поки що абонентам Київстару доступні дзвінки і текстові повідомлення, новинний канал та керування мобільним рахунком, пише evo.business з посиланням на прес-службу компанії. Надалі українські користувачі отримають доступ і до інших функцій.

Завантажити додаток для Android можна в Google Play. Додаток для iOS ще знаходиться в розробці.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти