Хворіти погано у будь-якому віці, але особливо важко проблеми зі здоров’ям витримують діти. Замість того, щоб шукати, де подіти свою нескінченну енергію, вони змушені цілими днями лежати в лікарняній палаті, де єдине розмаїття — це процедури за графіком.

Хоч якось розважити малечу вирішили в Америці. Там у лікарнях масово встановлюють ігрові автомати Go Karts.

Вперше про цей проект стало відомо у грудні 2014 року. Тоді Gamers Outreach Foundation (GOF) та Wargaming об’єднали свої зусилля, щоб створити підставку для консолі, якою було б зручно користуватися у лікарняній палаті. На пілот потрібно було 2,5 тис. $. Однак розробникам вдалося зібрати вдвічі більше, завдяки чому на світ з’явилися дві перші мобільні стійки GO Karts.

На кожній з них містилися сучасна консоль, монітор і контролери. Перша GO Karts була доставлена ​​у Дитячу лікарню Окленда 20 квітня 2015 року.

Ігрова консоль на спеціальній підставці дозволить хворим дітям грати, лежачи у ліжку.

З того часу підставки з приставками з’явилися у 25 медустановах. Але творці GO Kart не зупиняються на досягнутому. Тим більше, що вони отримали грант від благодійної організації Child’s Play, філантропа в ігровій індустрії.

Я думаю, що ми зможемо досягти того, щоб у кожній дитячій лікарні США були Go Karts, — вважає Зак Віган, голова GOF.

У лютому цього року організація зібрала і доставила 31 установку. Але завдяки допомозі Child’s Play плани стали значно масштабнішими. До наступного березня благодійники мають намір забезпечити 200 лікарень США і Канади 262 модулями Go Karts.

Відомо, що чверть гранту піде на зміну технології виробництва. Неефективне вакуумне формування замінять на лиття пластмас під тиском. Після цього, за оцінками Зака, вартість однієї установки з 2,5 тис. $ зменшиться до 1,4 тис. $.

«Якби наступного року ми хотіли б зробити 500 Go Karts, то нова технологія дозволила б нам заощадити від 100 тис. $ до 200 тис. $», — каже голова GOF.

Ще одна перевага — завдяки литтю підставки для консолей прослужать набагато довше. За словами Зака, інвестиції Child’s Play стали його особистим тріумфом.

«Це моя мрія — дати дітям можливість грати, коли вони хворіють. Але без таких людей, які працюють в Child’s Play, мені не вдалося б її реалізувати. Їхня допомога вкотре довела: потрібно боротися за те, у що ти віриш».

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти