Марк Цукерберг хоче, щоб люди були політично грамотними та суспільно активними. Такий висновок можна зробити зі статті, яку опублікував Engadget.

Facebook тестує нову функцію, яка буде відповідати за появу у вашій стрічці постів місцевих політиків. Навіть якщо ви на них не підписані.

Правда, це не означає, що тепер новини від ваших друзів і улюблених спільнот відійдуть на другий план, а замість них будуть політичні гасла та обіцянки. Відповідні повідомлення потраплятимуть вам на очі максимум раз на тиждень, дізнався Engadget через свої джерела.

У цієї медалі є й інший бік — вам буде відомий порядок денний не лише симпатичних вам діячів, але також і їхніх опонентів. Ви можете цього уникнути, але за однієї умови — якщо серед ваших френдів немає жодного чиновника.

Поки невідомо, чи буде ця функція працювати в інших країнах або ж лише на території Америки.

«Компанія хоче брати активну участь у політичному житті, а також не допустити того, що сталося на президентських виборах в США 2016 року», — пишуть журналісти.

Є думка, що Facebook зіграв важливу роль у перемозі Дональда Трампа. Завдяки алгоритму «що більше лайків, то вище пост у стрічці», люди регулярно бачили фейки, фігурантами яких були противники Трампа.

З огляду на це логіка можливого нововведення зрозуміла — користувачі будуть в курсі подій з життя того чи іншого табору, і тому зможуть відрізнити фейк від правдивої інформації.

Але, повторимося, офіційного підтвердження поки що немає. Відомо, що Facebook справді оновить алгоритм ранжирування постів у стрічці, але з інших причин. У компанії помітили, що багато хто відмовляється чекати, коли нарешті завантажиться сайт за посиланням.

Наприклад, до 40% користувачів залишають сторінку після 3-секундної затримки. Тому найближчими місяцями пріоритет отримають ті пости, лінки яких швидше завантажуються.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти