Ізраїльська компанія OTM Technologies розробила стилус Phree, який можна використовувати майже на будь-якій поверхні. По-перше, він не пише на склі. По-друге, він погано взаємодіє з нерівними поверхнями. Наприклад, з крекерами, що наочно продемонстрував Гілад Ледерер, співзасновник і головний виконавчий директор OTM.

Але загалом Phree ніби натякає, що ера дизайнерських планшетів добігає кінця.

При роботі цифрового пера використовується оптичний сенсор для фіксації руху об’єкта в трьох вимірах. Його винайшов сам Гілад разом зі своїми компаньйонами Орхером Кінротом і Урі Кінротом. Стилус підключається до пристроїв (ноутбуків, смартфонів, планшетів, гарнітур VR) через Bluetooth і працює з додатками на базі Windows та Android, а також з ПО для розпізнавання рукописного введення.

Стилус зможе считувати рухи на майже будь-якій поверхні. Наприклад, можна «писати» на коліні.

У OTM Technologies є програми для iOS і Android, завдяки яким користувач може моментально зробити замітку, скориставшись своєю рукою, стіною, бананом. Запис автоматично збережеться у пам’яті смартфону, тобто вам навіть не доведеться брати його до рук!

У майбутніх версіях розробники планують додати ще дві функції. Перша — використання Phree як гарнітури для прийому дзвінків. Друга — оснащення стилусу невеликим екраном для обміну повідомленнями. Користувач зможе миттєво відповідати на них, використовуючи для написання підручні поверхні.

Максимальна затримка сигналу при підключенні Phree через Bluetooth становить 15 мілісекунд. Тобто користувач її навіть не помітить.

Ізраїльський стилус — чутливий до натиску, тому пристроєм можна користуватися, як пензлем. За словами Ледерера, ця функція буде корисною для ілюстраторів. Але гаджет орієнтовано радше на офісних працівників, аніж на митців. Перші за допомогою Phree зможуть швидко робити нотатки під час нарад.

Мінус гаджета — його ціна у 198 $. Зекономлені секунди на активації смартфона і подальшому збереженні запису того не варті, вважають журналісти Techcrunch. Також варто врахувати — якщо ви наважитеся на покупку, то у ваших кишенях однією річчю стане більше. А вони, кишені, не гумові!

OTM планує почати масове виробництво найближчим часом. Однак уже зараз можна зробити попереднє замовлення через майданчик Indiegogo, де компанія зібрала 1,5 млн $.

До речі, ця сума в тисячу разів більша тієї, яка була потрібна розробникам. Виходить, що людям справді потрібен цей диво-стилус!

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти