«Наша мета  – революція в освіті», — кажуть засновники українського проекту онлайн-курсів Prometheus. Здається, днями вони зробили ще один крок до її втілення. В iTunes і Google Play з’явилися відповідні додатки, завдяки яким нові знання стануть ще доступнішими.

«Головна новина цього року для Prometheus! Ми запускаємо мобільні додатки для iOS та Android, а 26 мільйонів абонентів мобільного зв’язку Kyivstar відсьогодні мають безкоштовний доступ до наших мобільних додатків — трафік не тарифікується!», — йдеться на офіційній сторінці проекту в Fb.

Завдяки додатку користувачі зможуть завантажувати відеолекції, а потім переглядати їх без підключення до інтернету. Також через додаток можна підписуватися на курси, проходити тестові завдання, спілкуватися на форумі, переглядати анонси та дидактичні матеріали.

У Prometheus попереджають, що представлені програми лише щойно з печі, тому вони можуть здатися складними, а також мати помилки. З останніми обіцяють розбиратися якомога швидше:

«Будь ласка, повідомляйте про проблеми, вказуючи модель вашого смартфона та версію операційної системи, в коментарях чи на пошту [email protected]. Будемо оперативно виправляти».

Додатки розробила компанія UPTech.

Prometheus — це український громадський проект масових відкритих онлайн-курсів. Мета — безкоштовно надати найкращі навчальні можливості кожному громадянину України.

Старт відбувся 15 жовтня 2014 року. Тоді була відкрита реєстрація на перші чотири онлайн-курси, підготовлені викладачами трьох відомих українських університетів: КНУ імені Тараса Шевченка, КПІ та Києво-Могилянської академії. За перші 6 місяців на веб-сайті вже було зареєстровано більше 70 тисяч користувачів. За два роки їх було 270 тис. Зараз — 400 тис.

На сайті Prometheus доступно 70 курсів або 3,5 тис. відеолекцій. Підібрати цікавий для себе курс можна тут.

Кількість користувачів, які повністю завершили хоча б один курс, а не кинули його на півдорозі, дорівнює 10%. На західних майданчиках ця цифра становить 7%, запевняють в Prometheus.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти