«Знання без меж» — соціальний проект «Київстар», що має на меті зробити знання доступними для кожної людини. Поки що в бібліотеці оператора чотири додатки: всім відома Wikipedia, цифрові бібліотеки MyBook і Smart Kyivstar, а також Prometheus.

Ми постійно інвестуємо в освітні програми для школярів і студентів. Ми виділили 1,5 млн грн учителям, а тепер зробили безкоштовний доступ до Prometheus, щоб кожен з наших клієнтів мав доступ до кращих університетів України», — каже Петро Чернишов, президент компанії.

«Знання без меж» дозволяє читати і дивитися все, що є в запропонованих сервісах, без тарифікації трафіку в 3G-мережі. Але якщо ви користуєтеся неофіційними додатками сервісів або додатками, які не входять до пакету «Знання без меж», або відвідуєте сайти через веб-браузер свого телефону, трафік буде тарифікуватися.

Prometheus — українські безкоштовні онлайн-курсів. Його ціль — надати найкращі навчальні можливості кожному українцеві.

Щомісяця запропонованими програмами користуються 3,5 млн абонентів.

«Це благодійний проект. Його мета — зробити знання доступними для кожної людини, де завгодно і коли завгодно. Тому ми зробили «Знання без меж» доступним за замовчуванням для всіх користувачів інтернет-мережі «Київстар», — йдеться на сайті компанії.

Варто відзначити, що компанія також реалізує проект Make Your Mark для розвитку талановитих школярів та студентів, підтримує телеком-акселератор Radar Tech, допомагає проекту GoGlobal привозити до України волонтерів, щоб ті навчали дітей англійської мови.

Чернишов також є адвокатом освітніх проектів «Київстару» і особисто бере участь в реалізації більшості з них. В інтерв’ю радіо «Аристократи» він сказав:

«У нас неймовірна, ненормальна кількість університетів: не вистачає викладачів, щоб якісно навчати студентів. Якщо в установі можна купити залік або іспит за гроші, то вона не має права називатися університетом… Ті українські батьки, які хочуть, щоб їхні діти отримали якісну освіту, але не мають грошей на приватну школу, доплачують державній. Як офіційним способом, так і просто «заносять». А коли ти удаєш, обманюєш самого себе, то це завжди призводить до чогось поганого».

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти