Для кожного з нас домівка — це щось більше, ніж просто місце, де ми можемо поїсти, поспати, прийняти ванну та розслабитися перед комп’ютером або із книгою.

Насамперед власний будинок дає нам відчуття захищеності, впевненості, гармонії, свободи та комфорту. І дуже шкода, що немає можливості взяти дім із собою у подорож або навіть переїхати разом із ним при потребі. Чи така можливість вже є?

Наша відповідь — так, якщо ви придбали будинок uBox британської компанії Ten Fold Engineering. Його можна транспортувати без спецзасобів.

Завдяки спеціальній системі важелів, дім збирається всього за 10 хвилин. При цьому вам не потрібні спеціальний фундамент або важка техніка. Такий собі великий (на 60 м²) та технологічний намет.

У сучасному світі нам потрібна мобільність, бо все дуже швидко змінюється. Саме тому, ми поставили питання: «Чи зможемо ми створити щось, настільки велике, щоби бути корисним, щось, де можна працювати та зберігати речі?».

У пошуках відповіді ми намагалися розробити щось, що вдалося б транспортувати звичайною вантажівкою без залучення підйомних кранів та робітників. Увесь процес мав відбуватися дуже швидко, щоб ви не гаяли часу», — розповідає Девід Мартін, засновник Ten Fold Engineering.

Він додає, що представлену систему можна використовувати не лише як будинок для постійного проживання, а ще й у якості ресторану, магазину, офісного приміщення або виставкової зали.

Завдяки цьому uBox користується попитом у різних галузях: роздрібній торгівлі, житловому будівництві, індустрії розваг, енергетиці, каже Андреа Де Бур, менеджер з розвитку бізнесу у TFE.

Цей будинок можна привести у «робочий стан» за лічені хвилини.

«Залежно від вимог клієнта ми можемо зробити uBox на замовлення та у необмеженій кількості», — запевняє пані Де Бур.

За словами менеджера, продажі розкладної системи щойно розпочалися, тому вона поки не готова сказати, скільки одиниць вже реалізовано. Слід зазначити, що ціну конструкції важко назвати низькою. Зараз uBox коштує 129 тис. $.

«Може здатися, що тільки багатії можуть дозволити собі наш будинок. Але це не так. Наприклад, uBox стане у пригоді навчальному закладу. Взимку така класна кімната може бути в одному місці, влітку — в іншому, десь ближче до природи», — розмірковує пан Мартін.

Будинки під час транспортування або зберігання можна складати один на одному, як, приміром, транспортні контейнери.

«Наші технології слід розглядати не як виклик традиційній архітектурі, а як частину інфраструктури, що її доповнює», — підсумовує Де Бур.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти