Коли я навчався у школі, в нас були такі-собі 3D-зошити. На їхніх обкладинках були «зашифровані» візерунки. Щоб побачити контури, потрібно було довго-довго вдивлятися… Що я вам хочу сказати. Ота забавка з 90-х — ніщо у порівнянні з тим, що зараз можна побачити на сучасних зошитах. Це, вважайте, повноцінні мультики! Для цього вам потрібні смартфон з додатком Live Photo та зошити київської компанії Live Animations.

Уперше вони з’явилися на вітчизняному ринку 2014 року. Тоді їх купували через гарний дизайн, а не через спецефекти.

«Люди здебільшого навіть не знали, що ці картинки можуть оживати, якщо завантажити безкоштовний додаток», — згадує Андрій Тимошенко, засновник Live Animations.

Ще одна проблема, з якою стартап зіткнувся від самого початку своєї роботи, — ціна 4D-зошитів була зависока, у порівнянні зі звичайними. Зрозуміло, що різниця була не на користь компанії. Але цього року виробникам вдалося знизити вартість свого продукту.

Друкують диво-зошити у Харкові.

«Насамперед нашу увагу привернуло те, що саме українці роблять такі речі, які зараз є у тренді. По-друге, ніхто в нашій країні такого ще не робив», — зазначав Юрій Воробйов, комерційний директор рекламно-поліграфічного агентства.

Як повідомляє «HiTeck Expert», зошити Live Animations продаються вже у 25 країнах світу!

«Спеціально до нового навчального року компанія розробила сім нових серій, в кожній з яких п’ять сюжетів: «Міста», «Аніме», «Сталева варта», «Принцеси», «Футбол», «Роботи», «Монстрики». Цікаво, що всі «мультяшні» герої на обкладинках створені художниками Live Animations», — пишуть журналісти.

Окрім зошитів, в асортименті вже з’явилися пенали, шкільні щоденники, блокноти, пазли, листівки, календарі. Усі вони — з доповненою реальністю. Для найменших українські розробники створили мобільний додаток Live Coloring або розмальовку з мультфільмом. Малюнок оживає у тих кольорах, якими його розфарбувала дитина.

Але це ще не все!

«Зараз ось з’явилося морозиво з мультиком і там 20 серій. Тобто це перший сезон і ми плануємо зробити п’ять сезонів… У майбутньому вся малеча та всі дорослі будуть пов’язані з технологією додаткової реальності», — вважає Наталя Павленко, заступник директора Live Animations з PR.

Дізнатися більше про компанію та подивитись на додатки можна тут.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти