Наприкінці серпня у Косово пройшов VIII Міжнародний фестиваль анімації Anibar. У категорії «Музичне відео» перемогу здобув українець Олег Щерба, який створив кліп для гурту Zapaska на пісню «Запитайся».

«Графічно цікава та гарно синхронізована із музикою анімація дозволила нам просто відкинутися на спинку крісла і насолоджуватися. Мудро обраний підхід до графічного дизайну надав приголомшливий досвід перегляду відео, бо у кадрі та за його межами використано кожен дюйм», — відзначили організатори конкурсу.

Відомо, що Олег є одним з учасників Pictoric. Українські аніматори об’єдналися під цією назвою, щоб створювати нові проекти та популяризувати їх.

«Моя робота — це абстрактне уявлення людини, яка умовно «вирощує» в собі крихкий кришталик і проносить його протягом усього відрізка життя, цінуючи його, але потім неминуче і мовчазно з ним розлучається», — так описує Олег власне відео.

Виявилося, що це відео — дебютна робота Олега як режисера та аніматора кліпу. Хлопець працював над ним упродовж 8 місяців.

«Головне у цій справі — не переставати любити трек, бо ти прокручуєш його сотні й сотні разів. Але ZAPASKA записала настільки круту композицію,  що я досі слухаю її з великим задоволенням!», — розповів він tokar.ua.

Загалом в рамках фестивалю було 4 категорії: «Міжнародний конкурс», «Студентський конкурс», «Конкурс для Балкан» та «Музичне відео». В останній категорії спеціальну відзнаку також отримав британець Ніколя Гастальді, який створив кліп для гурту Loopstache.

Цього року свої роботи подали 9 тис. учасників зі всього світу. В підсумку на суд журі було представлено понад 270 робіт.

Anibar проводиться з 2010 року.

«Це команда активістів, які закликають молодь виражати свої ідеї та світогляд через анімацію і обговорювати важливі соціальні теми, що стосуються молоді. Наша місія — боротьба з громадянською апатією через культурну діяльність», — зазначено на сайті фестивалю.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти