Samsung займається розробкою програмного забезпечення для VR-окулярів, яке допоможе діагностувати психічні розлади у пацієнтів клінік. Компанія вже підписала угоду про співпрацю з лікарнею Gangnam Severance та розробником контенту для віртуальної реальності FNI.

2018 року вони планують запустити в роботу додатки для окулярів віртуальної реальності у клініках, центрах вивчення та боротьби зі слабоумством та школах.

Згодом технологічний гігант планує відкрити доступ до розробки всім користувачам, щоб вони могли використовувати її навіть удома.

Додатки, розроблені FNI для гарнітури Gear VR, будуть використовувати надані лікарнею Gangnam Severance медичні дані. Фахівці FNI напишуть VR-софт, заснований на методиках когнітивно-поведінкової психотерапії для запобігання самогубствам і використають інструменти психологічного аналізу. У розробці також буде використано шолом Gear VR, смарт-годинник Gear S3, мобільний додаток S Health app і віртуальний помічник Bixby.

Віртуальна реальність допоможе діагностувати психічні розлади і боротись із ними.

Це не перша інтеграція технологічного гіганта Samsung у медичну галузь — нещодавно компанія розпочала співпрацю з австралійською студією Start VR.

Мета — розробка програми, яка допомагає знизити стрес і хворобливі відчуття у пацієнтів з онкологічними захворюваннями, які проходять хіміотерапію в госпіталі Chris o’Brien Lifehouse.

Зокрема, експерти Інституту креативних технологій у Південній Каліфорнії стверджують, що віртуальна реальність здатна допомагати в подоланні фобій і посттравматичного стресового розладу. Наприклад, таким способом можна лікувати арахнофобію, поступово долаючи страх перед віртуальними павуками.

Люблю життя у всіх його проявах. Завжди знаходжуся у пошуку. Інколи знайденим хочеться поділитися зі світом. Власне це я і роблю на сторінках "Тokar.ua".

Коменти