Дедалі більше професійних продакшн-студій обживають YouTube, і українські виробники контенту — не виняток. Яскравий приклад — аніматори зі Львова, що кілька років тому створили  канал «Dave and Ava — Nursery Rhymes and Baby Songs».

Цей канал пропонує англомовні мультики для розвитку дітей. Вік цільової аудиторії — малеча від року до шести.

За роки існування каналу опубліковані там відео подивилися майже 1,5 млрд разів.

Головні герої — хлопчик Dave та дівчинка Ava. Він одягнений у костюм цуценяти, його подружка — у костюм кішки. У кожному епізоді вони разом зі своїми друзями — вівцею Матильдою, маленьким мишеням Філіпом та іншими — співають пісень.

Творці серіалу пропонують батькам «трохи розслабитися», доки їхні діти стежать за пригодами цієї веселої компанії. Окрім задоволення, малюки отримують і певні знання: з яких букв складається абетка, які є числа, форми та кольори.

Невідомо, яка саме студія створила ці образи. Але, як зазначив сайт lviv1256, «Dave and Ava» — «100% український продукт».

«Усі його складові — українські: ідея, сценарій, режисер, команда 3D-аніматорів, композитор, актори, що озвучили героїв та заспівали пісень. Окрім того, мультфільм створений винятково за гроші українських інвесторів», — писали журналісти.

Слід зазначити, що географічно аніматори знаходяться у Львові. Періодично творці мультсеріалу шукають спеціалістів у сфері анімації. У своїх оголошеннях вони вказують, що офіс розташовано у славетному місті Лева.

Перейдемо до цифр. Канал зареєстрували у грудні 2014 року. За цей час на нього підписалися майже 2,4 млн. користувачів. Загальна кількість переглядів — 1,5 млрд. Щодня десь 3,5 тис. осіб оформлює підписку на канал. А щоденна кількість переглядів складає 2,5 млн.

Півторагодинне відео The Wheels on the Bus подивилися 51 млн разів, «Johny, Johny, Yes, Papa» — 39 млн, «Baa Baa Black Sheep» — 27 млн.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти