Канали в Telegram — це інструмент для трансляції повідомлень великим групам читачів. Теоретично вони можуть мати необмежену кількість членів, на практиці є обмеження у 20.000 учасників.

Коли ви надсилаєте повідомлення у канал, воно підписується іменем каналу, а не вашим. Можна призначати додаткових адміністраторів, які також можуть керувати вашим каналом.

Нові учасники бачать всю історію повідомлень у каналі, до якого вони приєднуються.

Якщо хочете, ви можете приєднайтеся до офіційного каналу Tokar.ua, щоб моментально отримувати посилання на нові статті.

Як створити канал

  • iPhone: створіть нове повідомлення (натисніть значок у верхньому правому куті розділу «Чати», Chats), потім виберіть «Новий канал» (New channel).
  • Android: натисніть значок з олівцем у списку чатів і виберіть «Новий канал».
  • Windows Phone: натисніть кнопку «+» у нижній панелі і виберіть «Новий канал».

Особливості каналів

  • При редагуванні або видаленні повідомлень після публікації в групу вони оновлюються або видаляються для всіх учасників.
  • Оновлення історії: вся історія повідомлень у вашому каналі завжди повністю буде доступна на всіх пристроях, в яких ви активували Telegram.
  • Миттєвий пошук: пошук за повідомленнями відбувається дуже швидко навіть серед десятків тисяч записів. Окрім пошуку за ключовими словами, можна фільтрувати повідомлення за відправником.
  • Відповіді, згадки, хеш-теги: якщо хтось відповідає вам, вказуючи ваше ім’я, таке повідомлення можна швидко побачити у відповідях.
  • Розумні сповіщення: будь-яку групу можна «приглушити», тоді ви отримуватимете сповіщення лише тоді, коли люди згадують вас або відповідають на ваші повідомлення.
  • Закріплені повідомлення: можна закріпити одне повідомлення, яке відображатиметься у верхній частині чату. Всі учасники отримають сповіщення про нього — навіть якщо вони вимкнули звичайні повідомлення з вашої групи.
  • Обмін файлами: Надсилайте та отримуйте файли будь-якого типу, розмір до 1,5 Гб, доступ до них одразу ж на інших пристроях.

Керування групами

Власник групи може призначати адміністраторів, які зможуть масово видаляти повідомлення, контролювати членство та закріплювати повідомлення.

Окрім того, керувати групами можна і через ботів. Власник групи сам може створити власні інструменти для будь-яких потреб, використовуючи наш Bot API на основі документації.

Публічні групи

Для своєї групи ви можете створити окрему адресу у форматі t.me/tokar_ua. Перейшовши за посиланням, кожен зможе переглянути всю історію чату та приєднатися до нього.

Супергрупи

Якщо група з часом матиме багато учасників, її статус можна оновити до «супергрупи». Супергрупи мають до 20.000 учасників, а також уніфіковану історію, тому видалені повідомлення зникають для всіх членів. Як і у звичайних групах, тут можна закріплювати повідомлення нагорі чату, щоб всі учасники могли їх бачити, включно із тими, хто щойно приєднався.

Канали — зручний і простий в роботі інструмент для трансляції записів великим аудиторіям. Як заявляє розробник, канал може мати необмежену кількість учасників, хоча в документації мова йде про 20 тисяч. Коли ви публікуєте повідомлення в каналі, це повідомлення підписується іменем і аватаром каналу, а не автора.

Яка різниця між групами, супергрупами та каналами?

Групи в Telegram підходять для обміну матеріалами з невеликим колом друзів чи співпраці у невеликих командах. В них може бути до 200 учасників, і кожен може додавати нових учасників та редагувати ім’я та групу фотографій. На відміну від груп, супергрупи та канали керуються їхніми власниками або призначеними адміністраторами.

Коменти

bavial13

Спасибо за статью. Расскажите еще про телеграмм чат-боты, чтоб уже точно было понятно что это и какие возможности их. Какие есть популярные? Спасибо!

Назар Токар

Скоро буде ;)