Деякі країни все ще не розуміють, що таке криптовалюта, і бояться їх, тому забороняють. Першим був Китай і він до цього йшов кілька років.

Днями виявилося, що тим самим шляхом пішла й більш прогресивна Південна Корея. Що в першому випадку, що в другому виграла Японія, яка видала перші 11 ліцензій криптовалютним біржам.

Південна Корея

Почнемо з поганої новини (для Південної Кореї). Тамтешній фінансовий регулятор заборонив ICO — це фінансові операції із залучення грошей з використанням криптовалюти.

Вони нагадують розміщення цінних паперів на біржі і систему краудфандингу. В обмін на біткойни або Ethereum вкладники отримують від компанії іншу криптовалюту та токени.

За словами представника регулятора, обсяг ринку криптовалюти в країні збільшився, але й різних афер, пов’язаних з цифровими грошима, також побільшало. Реакція влади була простою — заборонити.

На тих, хто піде проти цього рішення, чекає штраф. Правда, чиновники не повідомляють, який саме, та чи будуть вживатися інші санкції щодо організаторів і учасників ICO.

Цікаво, що події у Південній Кореї при цьому жодним чином не вплинули на курс криптовалют.

Японія

А тепер добра новина (для Японії). У квітні уряд цієї країни визнав біткоін платіжним засобом. Після цього криптовалютні біржі повинні були пройти реєстрацію на державному рівні.

Серед вимог:

  • створення захищеної комп’ютерної системи,
  • сегрегація облікових записів,
  • перевірка особи клієнтів.

Це все потрібно для того, щоб криптовалютою не скористалися для відмивання грошей.

Днями агентство з фінансових послуг Японії (FSA) повідомило, що 11 компаній вже отримали необхідні ліцензії. Ще 17 заявок досі розглядаються.

Водночас 12 бірж, які торгували криптовалютами до рішення уряду, вирішили закритися.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти