Схоже, не один Ілон Маск мріє колонізувати — в еміраті Дубай хочуть відтворити умови Червоної планети, щоб навчитися вирощувати їжу там, де це нібито неможливо.

Так, не вам одному цей план нагадує книгу та однойменний фільм «Марсіанин» із Меттом Деймоном.

Ракет, які можуть доправити людину на Марс, ще немає, але науковці вірять, що одного дня вони з’являться, тому й готуються до нього, як можуть.

Наприклад, вони вже зараз намагаються зрозуміти, які технології працюватимуть на відстані 400 млн км від Землі. Адже тільки так космічні піонери зможуть залишитися живими після прибуття та виконати свою місію.

Так куполи проекту марсіанського поселення виглядатимуть ззовні.

Ось чому в Дубаї розгорнули масштабне будівництво під назвою Mars Science City Project, який представили під час зустрічі уряду ОАЕ в Абу-Дабі. Це плацдарм площею 176,5 кв. км2, на якому світлі голови хочуть відтворити марсіанські умови. Він буде складатися з декількох з’єднаних куполів, під якими розташують лабораторії та наукове обладнання.

Головна мета — дізнатися про те, як вирощувати їжу в умовах, де рослини зазвичай не можуть пустити коріння.

Так може виглядати майбутня репродукція марсіанського міста на Землі.

Також у межах проекту буде проведено низку експериментів, які мають допомогти вченим у розробці інновацій в галузі відновлюваної енергії, а також видобутку їжі і води. Передбачається, що ці технології допоможуть поліпшити життя і на Землі.

Місто, вартість якого оцінюють у 130-150 млн $, збудують в пустелі. Проектував його датський архітектор Бьярке Інгельс.

Як повідомляє урядове агентство Dubai Media Office, у Mars Science City Project також буде великий музей, присвячений найважливішим людським досягненням. Його стіни будуть створені за допомогою 3D-принтера та піску Еміратів.

За словами шейха Мохаммеда ібн Рашида, марсіанське містечко — це частина глобальної стратегії ОАЕ, яка має назву Mars 2117. Її концепція проста — протягом наступних 100 років створити на Червоній планеті перше поселення. Для цього залучатимуть найкращі наукові уми світу.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти