Електрокари стають дедалі популярнішими. За даними Міжнародного енергетичного агентства, їхня кількість в світі подолала планку у 2 млн одиниць. Експерти рахували як повністю електричні автомобілі, так і плагін-гібриди з ДВЗ.

Більш того, в Норвегії з усіх автомобілів, проданих у вересні, 40% були повністю електричними, ще 20% — гібридами. Але головне, що в Україні підхопили цей тренд. Не в таких масштабах, звісно, але купувати електрокари стали частіше, пише ITC.

«За три квартали 2017 року українці зареєстрували 3068 «зелених» автомобілів, з яких 1354 чисті електромобілі, а ще 1714 — гібриди», — повідомляє видання з посиланням на МВС.

Цікаво, що за весь минулий рік в Україні було зареєстровано лише 2593 таких авто, тобто своєрідний рекорд вже побито. Виходячи з цих цифр, аналітики вважають, що загалом 2017 року наші співвітчизники зареєструють 4 тисячі електрокарів.

Можна побачити, як електрокари із одиничних примх стають все популярнішими.

Серед електричних автомобілів найбільшою популярністю в Україні користується

  • Nissan Leaf (1103 реєстрації),
  • BMW i3 (54),
  • Ford Focus (31).

Серед гібридів:

  • Toyota RAV-4 Hybrid (666),
  • Chevrolet Volt (132),
  • Kia Niro (123).

Пік продажів цього року припав на вересень — 190 електрокарів та 270 гібридів. А за кілька місяців до цього, у квітні, в МВС розповіли, в яких регіонах охочіше реєструють електрокари.

Найбільший попит бачимо у Києві, Одеській та Харківській областях. Далі йдуть Дніпровська, Львівська, Київська та Запорізька області.

Також надані цифри свідчать про те, що українці купують приблизно 85% електромобілів уживаних і тільки 15% нових. Бо нові — дорогі.

Статистика продажів електрокарів в Україні за областями, 2016—2017 роки.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти