Ми ніби дорослішаємо, але любов до дитячих забавок — то назавжди! Цю тезу довів американський пілот, дизайнер та винахідник Шая Гойнейн.

На Kickstarter він збирав гроші на створення паперових літачків , якими можна керувати за допомогою смартфона. Найцікавіше те, що замість 25 тис. $, які він просив, чоловік отримав від користувачів майже 1,7 млн $.

Насправді, на краундфандинговому майданчику було представлене вже третє покоління PowerUp. Загальна ідея залишилася незмінною — створити паперовий літак, яким можна керувати за допомогою смартфона.

Просто щоразу літак ставав дедалі більш маневровим. Наприклад, зараз він може виробляти різноманітні трюки — перевороти, «мертву петлю» і навіть злітати вертикально.

Про інші фігури пілотажу, які йому під силу, можна дізнатися з картинки:

Паперовий літачок має не менше десяти вбудованих функцій із трюками в повітрі.

Як це працює? Спочатку ви робите звичайний літачок. Потім встановлюєте на нього невеличкий мотор із пропелером і активуєте мобільний додаток на iOS або Android.

Нічого складного:

Радіус дії — до 60 метрів. Вага — 11,5 г. У комплекті: акумулятор на 550 мАг, заряду якого вистачить на 10 хвилин польоту, рама з електронним модулем та двома пропелерами, різноманітні датчики, Wi-Fi та VGA-камера. Остання — «фішка» саме третього покоління.

Смартфон може виконувати роль геймпада та контролера. У першому випадку керування здійснюється сенсорними кнопками, у другому — нахилами пристрою. Також можна під’єднати шолом віртуальної реальності та уявити себе птахом.

Вартість PowerUp Dart стартує від 29$, залежно від комплектації. Максимальна ціна — 219$. Згодом літачок буде коштувати значно дорожче.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти