Чи можна дізнатись телефон користувача у Telegram, знаючи його ім’я користувача?

Якщо інший користувач телеграму знає ваше ім’я користувача і може з вами переписуватись, то це не означає, що йому доступний і ваш номер телефону.

Більш того: жоден зі співрозмовників такого чату, де кожному відоме лише ім’я користувача, не дізнається номер співрозмовника.

Проте, існує одне виключення: якщо у вас вже збережений цей контакт із номером телефону, і ви пишете йому повідомлення, то ваш номер буде видно у співрозмовника.

Ситуація аналогічна смс-повідомленням. Ваш номер буде видно в цьому випадку незалежно від того, чи почали ви чат з пошуку, через меню контактів чи через сервіс t.me.

Як видалити своє ім’я користувача?

Відкрийте налаштування, очистіть поле імені користувача та збережіть порожнє ім’я. Після цього ваше ім’я користувача буде видалено і люди більше не зможуть знайти вас за ним через пошук. Це ніяк не вплине на ваші бесіди.

Навіщо мені потрібне ім’я користувача?

Воно вам не потрібно. Проте, ім’я користувача є вашим публічним іменем, за яким вас можуть знайти через пошук. Знаючи таке ім’я, співрозмовники зможуть переписуватись із вами, не знаючи вашого номера.

Тож якщо ви не хочете надавати всім співрозмовникам свій номер, вам і стане в нагоді ім’я користувача.

Що робити, якщо моє ім’я користувача було взято?

Хто перший встав, того й ім’я. Більшість популярних слів та імен реєструються дуже швидко, тому ви можете зіткнутись із ситуацією, що ваше ім’я, прізвище чи псевдонім уже кимось зайнятий.

Проте, у Телеграма є можливість отримати вже зареєстроване потрібне вам ім’я за умови, що точно таке ж використовується вами як мінімум у будь-яких двох з цих соціальних мереж: Facebook, Twitter або Instagram.

Чому так? В одному обліковому записі можна зареєструвати декілька імен користувачів та імен ботів і каналів, тому сервіс залишає за собою право забирати імена користувачів, які не використовуються ботами, каналами або користувачами.

Щоб подати заявку на отримання імені, зв’яжіться зі службою підтримки месенджера (Налаштування > Задати питання). Інший варіант: написати у офіційний Твітер програми.

Коменти