Китайська компанія Xiaomi знову вийшла на власний краудфандінговий майданчик MIJIA. Цього разу розробники з Піднебесної презентували «розумний» замок Loock Classic Intelligent Fingerprint Door Lock (саме так, з двома «о» у назві).

Вартість пристрою у Китаї — 256 $ разом із монтажем.

Такий замок можна відімкнути чотирма способами: фізичним ключем, мобільним додатком, який працює через Bluetooth, за допомогою пароля (6-значний код, скинути який можна іншим спеціальним 16-значним паролем) та відбитка пальця.

Остання функція — головна «фішка» пристрою, на якій наголошують працівники Xiaomi.

Варто будепіднести палець до замка, щоб він відкрився.

В Loock Classic є захищений чіп, який зберігає дані про власника. Розробники запевняють, що користувачу не треба хвилюватися за інформацію — вона під надійним захистом. А коефіцієнт помилкового розпізнавання становить всього 0,0005%.

Ще одна «фішка» — технологія, яка дозволяє користуватися замком людям від 7 до 70 років. Річ у тім, що зазвичай дактилоскопічний датчик орієнтований на людей віком від 14 до 55 років. В гаджеті є технологія машинного навчання, тому з часом, коли він почне впізнавати постійних відвідувачів, розблокування буде проходити швидше.

Ручка — цільна та безшовна, яка упродовж 10 років не буде провисати, запевняють у Xiaomi. Такого висновку конструктори дійшли після довготривалих випробувань.

Loock Classic може працювати і в екстремальних умовах. Йдеться про низькі (від —25°С) та високі (до +55°С) температури.

Замок також оснащений сигналізацією, яка миттєво спрацьовує, якщо користувач не може розблокувати двері. Якщо зловмисник спробує зламати замок або сканер зафіксує близько 15 невдалих спроб, тоді спрацює сирена.

Пристрій має металевий корпус, який витримує високий тиск. Поставляється Loock Classic Intelligent Fingerprint Door Lock у двох кольорах — чорному та сріблястому.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти