Поки Шервін Пишевар фантазує про те, як швидко можна буде пересуватися завдяки його вакуумному поїзду Hyperloop One, його візаві Ілон Маск вже отримав згоду влади штату Меріленд на те, аби прорити в його надрах тунель довжиною 16,2 км.

Відомо, що підземними роботами буде займатися The Boring Company (з англ. — «Нудна компанія»), яка належить Маску. Загалом мова йде про два тунелі між Балтімором та Вашингтоном. Протяжність кожного — 56,3 км.

Пан Ілон вперше заговорив про Hyperloop 2013 року. Але тоді він вирішив, що у нього не вистачить часу на реалізацію цієї ідеї. Тому після презентації проекту він закликав стартаперів та студентів розвивати озвучену ним концепцію. Здається, згодом Маск таки віднайшов час на Hyperloop у своєму щільному графіку.

Кілька місяців тому у Twiter він написав про те, що отримав «вербальне схвалення влади для The Boring Company, аби побудувати підземний Hyperloop Нью-Йорк — Філадельфія — Балтімор — Вашингтон». За підрахунками Ілона, цей маршрут (362 км) можна буде здолати за 29 хв.

Тоді журналісти Baltimore Sun відзначили, що Hyperloop коштує мільярди доларів, та додали: «Держава не планує вносити свій вклад у проект подібної вартості».

Хай там як, а The Boring Company отримала відповідний дозвіл, аналогічний тим, які зазвичай отримують для створення підземної інфраструктури.

Проект транспортного тунелю передбачає небачені досі наземні швидкості перевезення пасажирів.

Зі свого боку Ларрі Хоган, губернатор штату Меріленд, зазначив, що він пишається тим, що підтримав цей задум, реалізація якого з’єднає Балтімор та округ Вашингтон, пише Washington Post.

Ані конкретних цифр, ані термінів у The Boring Company поки що не озвучили. Лише подякували можновладцям Меріленду за те, що ті пішли назустріч компанії. Окрім цього теплі слова пролунали на адресу White House Office of American Innovation.

Але журналісти з того ж Washington Post пояснюють, що досі неясно, яку саме підтримку надала ця організація.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти