Добра новина (хоча в нас інших і не буває) — в Україні запрацював платіжний сервіс Android Pay від Google. Тепер робити покупки можна за допомогою смартфонів, планшетів та годинників на платформі Android 4.0 та вище, які підтримують технологію NFC.

Поки що сервіс працює з картами MasterCard і Visa від «ПриватБанку». Очікується, що до кінця року він з’явиться ще у декількох банках. Щоб оплачувати покупки, треба додати до Android Pay свої кредитні, дебетові, подарункові картки та картки лояльності.

Сервіс використовує технологію бездротової передачі даних малого радіусу (до 10 см). При цьому повний номер карти в телефоні не зберігається. Для транзакцій створюється токен — тимчасовий код. Уся інформація є тільки у банка.

«Потрібно оплатити покупку? Забудьте про гаманець. Завдяки Android Pay ви можете зробити це за допомогою телефона. Просто розблокуйте телефон і притуліть до термінала — не потрібно навіть відкривати додаток», — пишуть на офіційному сайті сервісу.

Оплату через Android Pay можна здійснювати там, де приймають безконтактні платежі. На касі або терміналі має бути один із цих логотипів:

Відомо, що в Україні Android Pay працює з «Сільпо», McDonalds, WOG, Київським метрополітеном. Загалом сервіс буде працювати з усіма терміналами, які підтримують безконтактну оплату. Зараз таких 65% від загальної кількості. Це один з найвищих показників у Європі, каже Віра Платонова, генеральний директор MasterCard в Україні.

До кінця листопада сервіс з’явиться в «Ощадбанку». Третім може стати «Райффайзен Банк Аваль».

За цим посиланням ви знайдете перелік телефонів, які підтримують технологію NFC.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти