Дрон — воістину універсальний механізм. За його допомогою можна знімати відео, зрошувати поля, проводити розвідку та навіть доставляти сигарети та порно до тюрем. Тепер до цього, звісно, що неповного переліку можна додати ще один пункт — підривати конкурентів по наркобізнесу.

Першими про цей спосіб довідалися мексиканські поліцейські, які у жовтні зупинили непримітну крадену «Мазду», що хотіла в’їхати до Гуанахуато (штат на північ від Мехіко). В машині офіцери знайшли АК-47, набої та мобільні телефони.

Ніби нічого незвичайного. Та сюрприз чекав у багажному відділенні. Там лежав безпілотний літальний апарат, до якого були під’єднані вибуховий пристрій і радіочастотний детонатор. Не дивно, що поліцейські негайно заарештували господарів цього небезпечного майна.

У багажнику краденої машини поліцейські знайшли цілий арсенал із безпілотником.

Звісно, правоохоронці не вперше вилучають вибухівку. Але вони ніколи не бачили, аби її хотіли використати у такий спосіб, зізнався Карлос Замарріпа Агірре, прокурор штату.

Усього до відділку доправили чотирьох осіб. Можливо, вони є членами банди «Халіско», бо саме це угрупування використовує заряди того типу, що були встановлені на дроні.

Відомо, що конкурентами «Халіско» у Гуанахуато є «Гольфо», «Лос-Сетас» та «Картель тамплієрів». Певно, хтось із членів цих банд мав відчути на собі, що таке «вибух мозку», коли йому на голову приземлився б такий безпілотник. Але пощастило. Принаймні цього разу.

До речі, Гуанахуато — один із найбільш небезпечних мексиканських штатів. За перші 9 місяців 2017 року кількість вбивств тут зросла на 30%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року — 1058 проти 817.

Щодо заарештованих, то зараз слідчі намагаються встановити, до якого саме угрупування вони належать. Їх можуть звинуватити у тероризмі, каже прокурор.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти