У Telegram є різні види чатів: звичайні і секретні. Чим вони відрізняються?

Чим секретні чати відрізняються від звичайних

Секретні чати призначені для людей, які вимагають максимальної конфіденційності для переговорів. Всі повідомлення в секретних чатах шифруються end-to-end шифруванням. Як заявляють розробники, тільки ви та отримувач зможете прочитати такі повідомлення — ніхто інший не зможе розшифрувати їх, навіть працівники Telegram.

Окрім того, не можна пересилати будь-які повідомлення з секретних чатів. При видаленні повідомлення у відправника, його буде також автоматично видалено у співрозмовника.

Ви можете налаштувати самознищення повідомлень у секретних чатах. Це означає, що за деякий час після того, як отримувач відкрив повідомлення, його буде знищено як у відправника, так і в отримувача.

Жодні з секретних чатів не зберігаються на серверах Telegram Cloud. Це означає, що прочитати такі повідомлення можна лише на телефоні відправника або отримувача.

Самознищення повідомлень у Telegram

Таймер саморуйнування можна увімкнути лише для повідомлень у секретних чатах. Щоб встановити такий таймер, торкніться піктограми годинника (у полі вводу на пристроях iOS або на верхній панелі на пристроях Android). Після цього встановіть таймер самознищення на потрібний час.

Годинник починає відлік тоді, коли повідомлення відображається на екрані одержувача (дві зелені смужки). Щойно час закінчиться, повідомлення автоматично видаляється з обох пристроїв.

Фотографії, надіслані з короткими таймерами самознищення (менше однієї хвилини), можна переглядати лише у той час, коли ви тримаєте палець на них.

Зверніть увагу, що таймер застосовується тільки до повідомлень, надісланих після його встановлення. Це не впливає на повідомлення, надіслані раніше.

Коменти