Піти в оперу у спідній білизні або з бутербродом у руці — звучить наче маячня. Але Google дарує нам таку можливість. Днями компанія представила ще один віртуальний тур і, як можна здогадатися з преамбули, він проходить українськими оперними театрами.

Концепція не змінилися. На сайті вас чекає карта України та об’єкти, які ви можете роздивитися як зовні, так і всередині.

Цього разу їх п’ять:

  • Національний академічний театр опери та балету України ім. Тараса Шевченка
  • Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької
  • Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської
  • Одеський національний академічний театр опери та балету
  • Київський національний академічний театр оперети

Під час віртуальної прогулянки можна «зазирнути за лаштунки, відчути дух і атмосферу театру і навіть побувати в тих місцях, які зазвичай закриті для відвідувачів». Дізнатися про особливості архітектури та інші цікавинки можна трьома мовами: українською, російською та англійською.

Для екскурсії вам знадобляться бажання, вільний час та смартфон (або планшет чи комп’ютер). Та для повного ефекту присутності розробники рекомендують скористатися окулярами віртуальної реальності. Загалом для візуалізації проекту відзняли понад 300 панорам і відео у форматі 360°.

Нагадаємо, що перші два тури були присвячені українським музеям та дерев’яним церквам Карпатського регіону.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти